Produžen pritvor Branislavu Zeljkoviću i drugima

N1

Okružni sud Banjaluka produžio je pritvor suspendovanom direktoru Instituta za javno zdravstvo RS Branislavu Zeljkoviću i ostalima za još dva mjeseca.

Kako nam je rečeno u ovoj pravosudnoj instituciji, Zeljkoviću, Saši Markoviću, vlasniku turističke agencije “Travel for fan”, Draganu Dubravcu, direktoru firme “Promeding” i Slavku Bojiću, direktoru firme “Procontrol” pritvor može trajati do 16.12. ove godine. terete se za zloupotrebu službenog položaja i ovlaštenja i zloupotrebu javne nabavke.

Pritvor osumnjičenima produžen je zbog uticaja na svjedoke i uništavanja dokaza, te zbog težine krivičnog djela i opasnosti da bi njihovim puštanjem na slobodu došlo do uznemirenja javnosti.

Zeljković, vlasnik turističke agencije Travel for Fun, Saša Marković, direktor firme Promeding, Dragan Dubravac i direktor firme Prokontrol, Slavko Bojić uhapšeni su prošlog mjeseca i nalaze se u pritvoru.

Institut za javno zdravlje RS je od pomenutih firmi po cijenama većim od tržišnih, vršio javne nabavke na početku pandemije, u proljeće 2020. godine, prilikom čega je pribavljena protivpravna imovinska korist od oko 800.000 KM.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!