Ramo Isak za N1: Ovo je udar na državu BiH, roditelji obratite pažnju na svoju djecu!

Vijesti 25. okt 202411:16 1 komentar
N1

Ministar unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak jutros je za N1 govorio o sinoćnjem terorističkom napadu koji se desio u Bosanskoj Krupi u kojem je jedan policajac izgubio život. Kako je istakao, ovo smatra udarom na državu BiH i poslao je apel roditeljima da obrate pažnju na svoju djecu.

Informaciju koju sam dobio od ministra MUP-a USK policajac je u stabilnom stanju. Trenutno imaju sastanak gdje je prisutan direktor KUP-a, određene stvari se dogovaraju. Na licu mjesta je naš istureni odjel u USK, koordinacija postoji, stavili smo sve resurse na raspolaganje USK i tužilaštvu. Sve je spremno što se tiče FUP-a od dodatnih vještačenja koja su potrebna. Radimo sve da bi se ova istraga dovela do kraja i utvrdilo šta je dovelo do nemilog događaja u USK“, kazao je Isak u razgovoru za N1.

Kako ističe počinitelj nije od ranije poznat istražnim ogranima te ovo smatra udarom na državu BiH.

Lice od ranije nije bilo poznato istražnim organima, ali ću biti malo drzak, ovo smatram udarom na državu BiH. Ovim putem pozivam sve roditelje da obrate pažnju na svoju djecu i ponašanje svoje djece. Ne može mi niko objasniti da roditelj ne primijeti promjenu na svom djetetu. Ne možemo staviti policajca u svaku kuću“.

Također, uputio je poziv roditeljima u BiH.

Dragi roditelji čim primijetite promjenu na svom djetetu, prijavite policiji. Spasit ćemo ljudske živote. Ne može mi niko objasniti da roditelji ne primijete promjene. Roditelji, uključite se. Dovodimo u pitanje sigurnost naše države“.

“Policija će odraditi svoj posao, ali tek kada se nešto desilo. Svi očekuju preventivu od policije, ne može to policajac uraditi ako nema informaciju. Od koga može dobiti informaciju, od roditelja. Ovo se ne može iz čista mira desiti. Nauka nam je dokazala da se to nikad nije desilo iz čista mira, uvijek postoji neka pozadina”, kazao je Isak.

Isak ističe da bez pomoći građana ne možemo ništa.

“Bez pomoći građana ne možemo ništa, možemo samo raditi uviđaje i tražiti odgovornost. Opet nije to to, izgubili smo jedan život. Pitanje je koliko ćemo života izgubiti dok se ne uozbiljimo”.

Podsjećamo, sinoć je maloljetnik (2009.) ušao u policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi i napao policajca Ognjena Marana nožem koji je preminuo uslijed povreda. Njegov kolega Avdo Hasanović je teško ranjen i trenutno je hospitalizovan u Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubljankić” i u stabilnom je stanju.

Maloljetnik je odmah sinoć uhapšen i pod nadzorom je policijskih organa.

Važno je istaći i to da je ovo krivično djelo okarakterisano kao terorizam, a rečeno nam je i to da će u 8:00 sati u Bihaću biti održan sastanak Koordinacionog tijela, predstavnici MUP i Uprave policije sa premijerom USK razgovarat će o mjerama koje će preduzimati.

U Bosanskoj Krupi su pojačane mjere sigurnosti, a jake policijske snage su gotovo na svakom koraku bile tokom noći.

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare