Reagovala supruga Zukorlića: Uznemireni smo, tražit ćemo obdukciju

Vijesti 10. apr 202219:19 0 komentara
Instagram

Elma Elfić Zukorlić, jedna od supruga preminulog muftije Muamer Zukorlića, oglasila se poslije konferencije koju je danas održao Usame Zukorlić, njegov sin iz prvog braka, a na kojoj je iznio šokantne tvrdnje o smrti svoga oca.

Podsjetimo, Usama Zukorlić je izjavio  kako su dvije nezavisne laboratorije u svijetu potvrdile da postoji velika vjerovatnoća da je Muamer Zukorlić otrovan teškim metalima odnosno hranom.

Nekoliko sati nakon održane konferencije saopštenje za javnost uputila je Elma Elfić Zukorlić, navodeći kako je njen sin Amir poziv dobio neposredno pred početak konferencije, te da su uznemireni navodima o kojima ranije nisu imali informacije.

“Moja djeca i ja smo jako potreseni i uznemireni navodima koji su danas izrečeni, također, nemamo nikakave informacije da je analiza uzorka rađena, kao ni u kojoj zemlji i u kojim laboratorijama su vršene analize. Sve što znamo – saznali smo putem medija”, navodi Elma E. Zukorlić.

Dodaje kako će zatražiti obdukciju.

“Djeca i ja zahtjevamo da što prije dobijemo cjelokupne informacije o izrečenim navodima, na koje imamo apsolutno pravo, zahtjevamo ekshumaciju i obdukciju, ali i ono što se nije čulo na konferenciji, da želimo, ukoliko navodi budu tačni, da se pokrene istražni postupak i krivac nađe i izvede pred lice pravde”, dodala je supruga Zukorlića.

Podsjetimo, Usame Zukorlić je na današnjoj konferenciji naveo kako je bio potreban duži periodporodici da nađe adekvatne laboratorije u inozemstvu gdje su odradili neophodna ispitivanja.

“Dvije nezavisne laboratorije su poslale rezultate: Prva je utvrdila da postoji visoka vjerovatnoća da je testirana osoba bila otrovana teškim metalima, a druga je zaključila da je osoba bila otrovana hranom. Istraživanje je osnov za sumnju da Muamer Zukorlić nije umro prirodnom smrću”, tvrdi on.

Muftija Zukorlić iznenada je preminuo 6. novembra prošle godine. Zukorlić je bio bivši predsjednik i glavni muftija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji. Podsjetimo, Muamer Zukorlić, predsjednik stranke Pravde i pomirenja i poslanik u Skupštini Srbije, bio je kandidat za vrhovnog poglavara Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!