Rudari odustaju od dolaska u Sarajevo, novčana sredstva će im biti obezbijeđena

Vijesti 06. jun 202319:01 0 komentara
F.Z./N1/Arhiv

Zenički rudari odustali su od najavljenog dolaska pred zgradu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, te Elektroprivrede BiH u Sarajevu, na kojeg su pješice trebali krenuti iz Zenice, a sve zbog neuplaćenih finansijskih sredstava. Kako je potvrđeno za N1, rudari su odustali od dolaska u Sarajevo, zbog toga što im je, kako nam je rekao predsjednik Sindikata RMU Elvedin Avdić, Elektroprivreda BiH obezbijedila sredstva za isplatu njihovih novčanih potraživanja.

Međutim, problem su, kako kaže Avdić, ranije tužbe, kojih je desetak radnika pokrenulo zbog neuplaćenih doprinosa za PIO/ MIO.

Sutra u 11 časova planiran je sastanak predsjednika Sindikata sa direktorom rudnika, na kojem će se spomenuti problem pokušati riješiti, a sve kako bi odobrena novčana sredstva mogla biti uplaćena na njihove račune.

Zenički rudari, podsjetimo osim plaće i naknade za topli obrok, tražili su i razliku plaće za mjesec mart koju im je poslodavac zaustavio za otplatu rata kredita, ali koju nisu uplatili na račun poslovnih banaka pa su im banke skinule dodatni novac sa računa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!