SDA/NES predstavili kandidata za načelnika Starog Grada Sarajevo

Vijesti 13. sep 202320:19 1 komentar
FENA

Dženan Selimbegović predstavljen je na zajedničkoj pres-konfereciji Stranke demokratske akcije (SDA) i Narodnog evropskog saveza (NES) kao kandidat za načelnika općine Stari Grad u Sarajevu, za šta će se natjecati na prijevremenim izborima 29. oktobra.

Njegov detaljni program bit će objavljen na početku izborne kampanje a u izradi je za petogodišnji period jer je, po Selimbegovićevim riječima, godina dana malo da bi bile učinjene velike stvari. Program je u izradi u konsultaciji sa stručnjacima iz svih odgovarajućih oblasti, najavio je.

SDA i NES su Selimbegovića predstavili kao čovjeka ličnog, moralnog integriteta i kompetencija, kandidata nove energije koji će raditi u interesu svih stanovnika Starog Grada.

On je, pak, obećao da će biti načelnik svakom pojedincu u toj lokalnoj zajednici, zalagati se za unapređenje uvjeta života svih, kao i za iskorjenjivanje korupcije te stvaranje ambijenta razvoja, kulture i sporta, poželjnog za investitore.

Posebno je naglasio da će on i njegov tim dati sve od sebe da Stari Grad bude oaza porodičnih vrijednosti.

Obećao je građanima redovne linije u javnom prijevozu ako postane načelnik, parkove za djecu u svim mjesnim zajednicama, ulice očišćene od snijega i smeća.

Podsjetimo, u utrci za načelnika Općine Stari Grad je i Irfan Čengić iz SDP-a koji je kandidaturu potvrdio 21. augusta. One je poručio da će, ako pobijedi, uraditi dvije stvari. >> Opširnije

Podsjetimo, građani su na referendumu 23. jula opozvali dugogodišnjeg načelnika ove sarajevske općine Ibrahima Hadžibajrića.

On se u pritvoru nalazi još od maja, a njega i saradnike tereti se za krivična djela organizovani kriminal, zloupotreba položaja ili ovlaštenja, pranje novca, te primanje i davanje dara.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare