Šef hrvatske diplomatije posjetio reisul-ulemu Kavazovića i nadbiskupa Vukšića

Vijesti 22. okt 202419:31 0 komentara
Mina/Vrhbosanska nadbiskupija

Reisul-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazovića danas je posjetio Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske.

Na sastanku se razgovaralo o aktualnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i okruženju, objavila je agencija MINA.

Šwf hrvatske diplomatije Grlić Radman stigao je u Sarajevo gdje će od 22. do 23. oktobra učestvovati na “NATO partnerskom 360 simpoziju“.

U srijedu će učestvovati na panel raspravi “Zapadni Balkan – regija koja pokazuje raznovrsnost NATO partnerstva i uspjeh integracije“.

Tokom boravka u Sarajevu ministar Grlić Radman osim s reisu-l-ulemom Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Kavazovićem trebao bi se susresti i s provincijalom Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Zdravkom Dadićem te s ministrom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedinom Konakovićem.

Grlić Radman obišao Vrhbosansku nadbiskupiju

U Nadbiskupskoj rezidenciji u Sarajevu vrhbosanski nadbiskup metropolita mons. Tomo Vukšić, sa svojim saradnicima, primio je u radnu posjetu ministra vanjskih poslova i evropskih integracija Republike Hrvatske Gordana Grlića Radmana.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o aktualnim temama s posebnim naglaskom na Bosnu i Hercegovinu. Tom prigodom mons. Vukšić zahvalio je ministru Grliću Radmanu na pomoći koju je Republika Hrvatska pružila nakon velikih poplava koje su početkom oktobra pogodile pojedina područja centralne Bosne i sjeverne Hercegovine. Isto tako su razgovarali o projektima važnim za Vrhbosansku nadbiskupiju koje bi Republika Hrvatska mogla podržati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!