Sela kod Fojnice potpuno odsječena: Mještani jedva pobjegli iz kuća, voda odnosila stoku, pomoćne objekte, automobile… (FOTO/VIDEO)

Vijesti 04. okt 202409:44 0 komentara
Robert Oroz

Selo Gojevići kod Fojnice potpuno je odsječeno od ostatka općine. Kako su za N1 potvrdili mještani, jutros su doživjeli apokaliptične scene. Prema nezvaničnim informacijama od mještana, sumnja se da ima i stradalih. Mještane su probudile apokaliptične scene kao iz filmova.

Voda je naglo počela da ulazi u dvorišta, polja, a potom i kuće. Mještani koji žive uz samu rijeku jedva su pobjegli iz kuća i smještaju se kod onih koji imaju kuće na sprat.

Pokušali su spasiti i stoku, neki su uspjeli no neke je životinje odnijela voda. Odneseni su i automobili, a oštećeni su i brojni pomoćniobjekti.

Trenutno nemaju struje, vode ni interneta.

Voda je poplavila prve spratove kuće, a kako nam javlja mještanka, voda im je do pasa već. Čekaju vatrogasce da se probiju do njih kako bi izvršili evakuaciju.

Mještani Gojevića/Facebook

Bujica je razvorila i ceste i pokrenula brojne odrone. Prema informacijama koje nisu potvrđene, sumnja se da ima i stradalih. Teško stanje je i u naseljima Dusine i Pločari.

Prema informacijama lokalnog portala Mahalla.ba, u Dusinama je pokrenuta akcija spašavanja majke i djeteta iz kuće čiji su temelji oštećeni.

Sve informacije pratite u našem LIVE BLOGU.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!