Senaid Memić predat u nadležnost Tužilaštva KS

Vijesti 12. maj 202309:25 2 komentara
F.Z./N1

Nekadašnji načelnik općine Ilidža i aktuelni ambasador Bosne i Hercegovine u Maleziji, Senaid Memić, predat je u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo. Njega su, podsjetimo, pripadnici MUP-a KS, a po nalogu i nadzorom postupajućih tužiteljica, jučer lišili slobode.

Nakon kriminalističke obrade u MUP-u KS, osumnjičeni Senaid Memić predat je u nadležnost Tužilaštva KS. Bit će zadržan 24 sata i u tom zakonskom roku postupajuće tužiteljice odlučit će o daljnjim mjerama prema osumnjičenom“, rečeno je iz Tužilaštva KS.

Senaid Memić se tereti da je tokom mandata od 2013. do polovine 2017. godine nezakonito izdao više dozvola u vezi gradnje objekata investitora Panamera, Malak group te parking Općine Ilidža koji je dat na korištenje UO “Brajlović.

N1/ F.Z.
N1/ F.Z.
N1/ F.Z.
N1/ F.Z.
N1/ F.Z.

Funkciju načelnika općine Ilidža Memić je obavljao od 2011. godine do 2020. godine.

Istovremeno, s obzirom da se radi o aktuelnom ambasadoru BiH u Maleziji, o Memićevom sprovođenju oglasilo se i Ministarstvo vanjskih poslova BiH. Istakli su kako podržavaju rad istražnih i pravosudnih organa BiH.

“U domenu svoje odgovornosti MVP BiH omogućit će neometano funkcionisanje diplomatsko-konzularnog predstavništva u Maleziji bez obzira na novonastale okolnosti lišenja slobode ambasador Senaida Memića”, naglasili su.

Dodali su da je eventualno imenovanje novog ambasadora isključiva nadležnost Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare