Slijedi rekonstrukcija Vlade KS: Hoće li kadrovi SBiH biti zamijenjeni?

Vijesti 21. jul 202320:00 0 komentara
N1

Pokret “Za nove generacije” potvrdio je informaciju da je zaprimio poziv stranaka Trojke (NIP, SDP, NS) za radni sastanak i razgovor na temu o unaprijeđenju procesa u Skupštini i Vladi Kantona Sarajevo, kao i stabilizaciji političkih prilika.

“Predstavnici pokreta “Za nove generacije” potvrđuju prisustvo navedenome sastanku na kojem ćemo prezentirati jasne smjernice i osnovne pretpostavke za potencijalno buduće zajedničko djelovanje u izvršnoj vlasti. Očekujemo da pokrenuti proces bude kratak i efikasan i da rezultira, kako je i navedeno u pozivu, što skorijom stabilizacijom političkih prilika u Kantonu Sarajevo. Sljedeće zvanično medijsko obraćanje političkoa pokreta Za nove generacije predviđeno je po okončanju navedenih ovih aktivnosti iniciranih od strane Trojke”, naveli su iz Pokreta za nove generacije kojeg. u Skupštini KS predstavlja Damir Marjanović.

Podsjećamo, priča o rekonstrukciji Vlade KS počela je kada je Stranka za BiH odbila biti dio parlamentarne većine prvo na nivou BiH pa potom i FBiH sa strankama Trojke.

Stranku za BiH u Vladi KS predstavljaju Almir Bečarević, ministar komunalne privrede te Emir Dedović, ministar finansija.

Nedavno je Stranku za BiH napustila njihova zastupnica Admela Hodžić te zajedno sa Redžom Lemezanom koji je napustio Našu stranku i oboje su postali nezavisni zastupnici i osnovali svoj klub.

Ranije je za N1 Bečarević komentarisao rekonstrukciju Vlade i skupštinske većine u KS.

“Jedna stvar mi nije normalna. Gospodin Damir Marjanović, zna se šta je napravio SDP-u po pitanju državnog poslanika u Domu naroda BiH. Zna se šta je Nermin Nikšić kazao ‘nikad više sa Marjanovićem’. Imamo iz Naše stranke izlazak Redže Lemezana. On je narodski rečeno opleo po Našoj stranci. Imamo izlazak Admele Hodžić iz SBiH i da li neko pita zašto?”, postavio je pitanje Bečarević.

Bečarević za N1 o “rekonstrukciji” Vlade KS i najavama o povećanju cijene vode

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!