Smijenjena pomoćnica direktora Opće bolnice, puštala pacijente preko reda

Vijesti 08. mar 202313:06 1 komentar
Anadolija

Uposlenica Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu koja je svojim postupkom 28. februara ove godine urušila ugled ove zdravstvene institucije razriješena je dužnosti pomoćnice direktora za ekonomske poslove.

Ovu informaciju saopćili su iz Opće bolnice navodeći da disciplinska komisija koja je formirana u najkraćem roku, nastavlja rad u skladu sa postojećim zakonskim propisima.

“Napominjemo da se ovakvim pojedinačnim slučajevima baca sjena na ogroman trud i zalaganje koji ulažu uposlenici Opće bolnice, kako bi svim pacijentima pružili što kvalitetniju zdravstvenu uslugu”, poručili su iz Opće bolnice.

Pomoćnica direktora Opće bolnice “preko štele” dogovarala termine pregleda

Podsjetimo, pacijentica iz Sarajeva oglasila se za medije nakon što je doživjela neugodnost čekajući pregled kod interniste u Općoj bolnici “Prim.dr. Abdulah Nakaš”. Cijelu situaciju snimila je mobitelom, a na videu koji je objavilo portal Crna hronika, pacijentica se raspravlja s osobom koja tvrdi da je pomoćnica direktora jer je mimo 20 pacijenata koji su uredno čekali, uvela preko reda drugog pacijenta.

Osoba koja se predstavlja kao pomoćnica direktora bila jako drska prema njoj, pokušala joj je oduzeti telefon i maršnula je. Video je izazvao burne reakcije, a oglasila se i Uprava koja je tada poručila da će protiv uposlenice biti pokrenut disciplinski postupak.

Sve se dogodilo 28. februara ove godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare