SNSD-ova poslanica najavila: Tražit ćemo smjenu ministra Zukana Heleza

Vijesti 26. nov 202312:49 0 komentara
Sanja Vulić (FENA/Almir Razić)

"Klub poslanika SNSD-a i Srpski klub u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH uputiće inicijativu za smjenu ministra odbrane BiH Zukana Heleza", izjavila je šef Kluba poslanika SNSD-a Sanja Vulić.

Vuliće je kazala da “nije riječ o bilo kakvoj ucjeni, već o odgovornom ponašanju poslanika koje su birali građani Republike Srpske, za razliku od “Trojke” i njihovih ucjena”.

“Sevlid Hurtić, a ne Denis Šulić – bila je vaša ucjena, a naš kompromis. Ekipa iz ‘Trojke’ očigledno smatra da mi treba da prihvatamo pravila isključivo koja oni definišu ili njihovi prijatelji iz međunarodne zajednice. Tu su se mnogo prevarali i zaigrali. Niko neće igrati po bilo čijim pravilima. Možemo razgovarati i dogovarati se samo na temelju Dejtonskog sporazuma i dejtonske BiH, poštujući njen teritorijalni integritet i suverenitet, i nikako drugačije”, poručila je Vulić.

Podsjetimo, ministar Helez izazvao je brojne reakcije nakon gostovanja u Pressingu gdje je govorio o postojanju paravojnih formacija u Republici Srpskoj. Upućeni su i zahtjevi za hitne sjednice izvršnih i parlamentarnih tijela za sigurnost, a Tužilaštvo BiH je formiralo predmet. OSA BiH je navela kako nemaju informacije o ovim kampovima.

Dodik je najavio i blokade u PSBiH zbog ovih izjava. >>Opširnije

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!