Šoja, Šahinpašić, Radosavljević, Štern gosti Novog dana

Vijesti 27. apr 202215:53 > 15:54 0 komentara
N1

Brojne teme i gosti Novog dana u četvrtak 28. aprila.

O prijedlogu izmjena Izbornog zakona koji je u Dom naroda uputio HDZ BIH, zaoštravanju političke situacije u zemlji, porukama koje šalju susjedi za Novi dan govori Slobodan Šoja – historičar i diplomata.

Zemlje regije su gotovo u potpunosti ovisne o plinu iz Rusije. Bosna i Hercegovina i Sjeverna Makedonija nemaju drugi izvor snabdijevanja, dok, prema posljednjim podacima, Srbija uvozi 89, a Hrvatska 68 posto svojih potreba. Zbog rata u Ukrajini, Gazprom najavio obustavu gasa Bugarskoj, no Štaako bi Rusija obustavila isporuku gasa Bugarskoj, no ruski plin i dalje teče prema ovoj zemlji. Šta ako stane? O energetskoj ovisnosti BIH razgovaramo jutros sa energetskim stručnjacima Goranom Radosavljevićem i Davorom Šternom.

Nakon nepunih 17 godina televiziju je zamijenio radijom. I dalje vrlo kritičan prema sistemu u kojem živimo, i dalje strastveni pratilac sportskih prilika. Piše. U svom poslu za sebe kaže da je najbolji, ali kad to hoće. Mimo Šahinpašić – direktor programa Radija Stari grad gost je ND.

Lejla Njemčević najbolja biciklistkinja Bosne i Hercegovine ostvarila je historijski plasman za UCI ranking listi zauzevši peto mjesto. Lejlin najbolji plasman do sada u karijeri bilo je 7. mjesto, a novim podvigom ušla je društvo top 5 najboljih biciklistkinja svijeta. Ujedno, to je najbolji rezultat za biciklizam Bosne i Hercegovine svih vremena. Lejla i njen trener Amar, ujedno i suprug gosti su Novog dana.

Minela Jašar – Opardija je sa vama od 08-11h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!