(VIDEO) Sramotan govor kandidata za načelnika Bratunca, oglasio se Salkić za N1: Opasno za život Bošnjaka, CIK mora reagirati

Vijesti 30. sep 202412:23 2 komentara
Ramiz Salkić (N1)

Izborna kampanja za nekoliko dana se završava. I tokom ovog "političkog takmičenja i nadmetanja" svjedočili smo mnogim strašnim, ratnohuškačkim i sramotnim govorima kandidata. Takva je situacija bila i sinoć u Bratuncu.

Naime, sinoć je u Bratuncu održana tribina Narodnog fronta i kandidata za načelnika Srđana Rankića.

“Ramiz Salkić prvi negator Republike Srpske. Čovjek koji nas naziva genocidnim narodom. Je li to potrebno Bratuncu? Vrijeme je da smijenimo ovu nakaradnu vlast. Nemam ja ništa protiv Bošnjaka, naših komšija. Negator RS Ramis Slkić i njegova ekipa muhadžedina nema šta da radi u Bratuncu. Na tribini su se predstavili naši kandidati na listi Narodni front – Jelena Trivić, koji su predstavili program na kojem je stručni tim ljudi radio godinu dana. Bratunac je večeras pokazao da želi promjene, da mu je dosta ucjena režima i da želi ljude koji su časni i hrabri”, izjavio je Srđan Rankić, kandidat Narodnog fronta za načelnika opštine Bratunac.

Odmah za komentar smo pozvali i Ramiza Salkića. U izjavi za N1 kazao je kako očekuje hitnu reakciju Centralne izborne komisije (CIK-a).

“Još uvijek na političkoj sceni imamo ljude koji nisu spremni prihvatiti realnost, realnost sudskih presuda, prihvatiti Bošnjake na ovom prostoru. Ovo što se desilo sinoć na skupu je posao za Cik. Vrijeme je Rankića sankcionišu. Takav govor mržnje i izliv neće biti prihvatljiv. Pogledao sam snimak.. Zatrašujući snimak, opasan za život Bošnjaka u Bratuncu. Ovo je za svaku osudu”, kazao je Salkić.

Potom je dodao:

“Ponavljam obaveza CIK-a je da reagira. Po tom pitanju ćemo se i pismeno očitovati ako CIK ne reagira. Samo pojavljivanje ovog snimak je za prijavu. Etikirao je ljude da su nekog klali. Da sam ja neprijatelj srpskog naroda, sve što kažem ima sudske presude. Ništa nisam rekao što je proizvoljno, a da nema utemljenje. Ovo je za svaku osudu i sankcije. Ratnohuškačka retorika je posljedica nesankcionisanja onih koji su to prije radili. Građani trebaju da ne glasaju za takve ljude”.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare