Sramotno: Sebija Izetbegović i Amor Mašović u kampanji koriste masovne grobnice

Vijesti 27. sep 202209:42 6 komentara
Facebook/SDA

Poznato je da političari u Bosni i Hercegovine nerijetko iznose prljavi veš svojih protivnika tokom preidzborne kampanje ili se služe raznim sredstvima kako bi došli do cilja - uticali na emocije birača i dobili glas. U proteklom periodu imali smo poziv HRS-a biračima da "podrže preustroj BiH", dok je SDA u kampanji počela koristiti masovne grobnice i ubijenu djecu. Sramotno!

Tako su Sebija Izetbegović i Amor Mašović na jednom od skupova upravo to i uradili. Sramotno su iskoristili žrtve i masovne grobnice, udarajući na emocije okupljenih da bi na kraju iste pozvali da glasaju jer ako glasaju za njihove protivnike, koje Sebija Izetbegović naziva “luzerima zakrvavljenih očiju”, a Mašović “stazama i stazicama”, slijede nove “Tomašice, Srebrenice, grobnice u Drini, logori itd”.

Mašović je u svom obraćanju simpatizerima i članovima SDA rekao sljedeće:

“Sve ove staze i stazice koje su se odvojile od ovog utabanog magistralnog puta vode samo na jedno mjesto. Vode vas u jamu Lanište duboku 22 metra i vode vas do cucle i flašice četveromjesečne Amile Džaferagić i vode vas u jamu Lipovača u Nevesinju duboku 66 metara, na čijem dnu nismo našli crvene gumene čizmice malog Amara Ploskića iz Mostara, što tog Bajrama krenu u Presjeku kod Nevesinja da provede svoj prvi Bajram sa svojom nanom. Staze i stazice vode i do male novorođene Fatime Muhić u masovnoj grobnici u Potočarima. Te staze i stazice na kraju će nas odvesti u tekuće grobnice Drine, u Tomašice, u Srebrenice, u Lješevo i sve ove grobnice koje su do ovog časa pronađene. Zato vam kažem, a vi opet po svojoj savjesti, jedno je sigurno. Bakir Izetbegović za predsjednika, SDA na svim nivoima, kantonalnim, federalnom i državnom nivou. Živi bili”.

Sebija Izetbegović obratila se nakon njega i “nadovezala na njegovo obraćanje”, sa uvredljivijim izrazima.

“Selam alejkum i dobro veče. Selamim vas, a selamim i luzere zakrvavljenih očiju, nesretnike i gubitnike koji su otpali od nas i krenuli groznim putevima koji će ponovo ako uspiju, kako reče naš Amor, voditi u Tomašice, logore, strašite i masovne grobnice”, rekla je Izetbegović.

Obje izjave izazvale su podijeljene reakcije, ali i dosta osuda.

S druge strane, Hrvatska republikanska stranka je u okviru zvanične Facebook kampanje, objavila plakat u kojem poziva birače da podrže “preustroj BiH”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare