Šta se dogodilo nakon Miletićevih šokantnih tvrdnji da najmanje 25 sarajevskih policajaca drži ugostiteljske objekte u kojima se rasparčava droga

Vijesti 09. okt 202421:52 0 komentara
N1

U večerašnjem Pressingu gost je bio Zlatko Miletić, delegat u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine. Miletić je govorio i o svojim ranijim navodima da najmanje 25 sarajevskih policajaca drži ugostiteljske objekte u kojima se rasparčava droga.

Miletić je kazao da su o svemu informisani nadležni organi.

“Nadležnim institucijama u pojedinim predmetima, nadležnim tužiteljima s imenom i prezimenom, sa adresama tih ugostiteljskih objekata, ja sam sve dao i ispričao što znam tako da se ne moraju brinuti da li se podaci nalaze na pravoj adresi. Sada je do tužiteljstava i tužitelja s obzirom na to da se radi o policajcima iz različith agencija da to dokumentuju na pravi način”, rekao je on te je dodao:

“Zabrinjavajuće je što par tih pojedinaca da naruše ugled policijskih agencija da je to meni neshvatljivo.”

Također, otkrio je da ti pojedini objekti još rade.

“Radi većina i ja prolazim pored tih objekata. Zašto nisu zatvoreni i da li je to taktika tužiteljstva, da li se protiv njih poduzimaju posebne istražne radnje, da li su oni pod prismotrom ja to ne znam”, istakao je on.

Novi šokantni slučaj policijskog službenika u Sarajevu

Gostujući u Pressingu, Miletić je iznio još jedan šokantan slučaj iz Sarajeva.

“Mene građani zovu da mi kažu da policajac koji drži restoran dođe sa svojim stariješinom, parkira se službenim vozilom u pješačku zonu u sred bijela dana, krene u rikverc, obori pješaka, skrši ga i mene građani zovu da prijave. Ja kažem molim vas, imate ministra, komesara zovite njih. Kako je moguće da u sred bijela dana taj policijski službenik sa svojim stariješinom jede u toku radnog vremena u svom restoranu. Kako je moguće da isti taj policijski službenik sa svojim ortakom ima još dva restorana?”, naveo je on.

Prema njegovim riječima svaka policijska uprava bi trebala i morala istražiti svaki navod jer postoje službe za poilicijsku podršku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!