Stanivuković kažnjen sa 14.000 KM, uoči novih protesta traži reakciju MUP-a

Vijesti 21. aug 202315:08 0 komentara
Draško Stanivuković (PDP)

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković kažnjen je sa 5.000 KM zbog sprečavanja izvršenja sudske presude kojom je "Autoprevoz" trebao ući u posjed zemljišta na Staroj autobuskoj stanici prošle sedmice.

“Takođe, kaznu u iznosu od 5.000 КM dobio sam i zbog realokacije sredstava za izgradnju Centralnog spomen-obilježja kao i sa 4.000 КM, jer smo budžetska sredstva raspodjeljivali shodno prioritetima Grada onda kada su prirodne nepogode napravile štetu našim građanima i kada je situacija zahtjevala hitnu reakciju”, napisao je Stanivuković na Twitteru uz opasku da je za najispravnije odluke dobio najveće kazne.

“Uprkos svemu opet ću isto, jer gradsko zemljište moramo i dalje braniti, dodatna sredstva za spomenik moraćemo opet realocirati”, rekao je on i poručio pravosudnim organima “vi samo kažnjavajte, a mi ćemo o dalje raditi u interesu grada”.

Istovremeno Stanivuković je istakao kako očekuje od MUP-a Republike Srpske da sankcioniše one koji organizuju neprijavljeni skup i ne dozvoli blokadu ulica. Za 16 časova u Banjaluci je najavljeno protesno okupljanje građana koje organizuje predsjednik Gradskog odbora SNSD Vlado Đajić.

Sve zbog poskupljenja parkinga koji se, nakon prvih protesta u organizaciji Đajića, odlukom gradonačelnika ne naplaćuje do 24. avgusta.

Ideja je da Đajić sa građanima i aktivistima prošeta od Trga Krajine do zgrade Gradske uprave. Na protestu od srijede prošle sedmice najavljena je blokada grada, ne poništi li Stanivuković odluku o poskupljenju parkinga, ali i pokretanje inicijative o njegovom opozivu.

Stalni okršaj na relaciji Stanivuković – Đajić koji je kulminirao juče kada je Đajić sa pristalicama ometao ranije najavljenu konferenciju za medije Stanivukovića o “pranju para na UKC”. Na dolazak Stanivukovića sa pristalicama uz transparent “Da li Đajić pere veš ili pere pare?”, direktor UKC je odgovorio sa dovođenjem svojih pristalica uz transparent “Dobro došla Barbie”, a puštajnem glasne muzike i pjesme “Ne može nam niko ništa”, ometana je konferencija.

Sve je danas komentarisao i Milorad Dodik predsjednik SNSD. Odgovarajući na novinarsko pitanje najavio je da će se baviti ovom temom u narednim danima.

“Cijeli dan juče sam bio na veoma važnim sastancima u Mađarskoj i nisam imao priliku da to pratim. Danas idem u Sarajevo i kada se vratim vidjeću o čemu se radi. Tu priču treba smiriti i naći načina da Banjaluka ide dalje”, rekao je on, a interesantno je da je njegov odgovor na Twitteru komentarisala njegova kćerka Gorica.

“Dok je na pressu novinar postavljao Miloradu pitanje o dešavanjima u Banjaluci, ko ga poznaje “čuo” je odgovor u njegovom pogledu upućenom prema Željki i prije nego što ga je izgovorio. Pametnom dosta”, napisala je Dodikova kćerka i tako podgrijala spekulacije o tome da Vlado Đajić je uživa povjerenje vrha strane, s ozbirom na to da je Milorad Dodik pogledao Željku Cvijanović upravo u trenutku kada je pomenuto ime predsjednika Gradskog odbora stranke u Banjaluci.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!