Stanivuković optužio Đajića da koncertima raznih influensera “truje mlade”

Vijesti 20. aug 202314:28 0 komentara
Draško Stanivuković (PDP)

"Rabota otkrivanja kriminala na UKC-u je vrlo jednostavna, golim okom se ovdje vidi i kriminal i korupcija". Rekao je ovo danas predsjednik Gradskog odbora PDP-a i gradonačelnik Banjaluka Draško Stanivuković tokom današnje konferencije za medije ispred Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske.

Riječ je, kako kaže Stanivuković, o aferi pranja veša i namještenog tendera vrijednog 13,3 miliona KM koji direktor UKC Vlado Đajić prije nekoliko dana nije uspio da “progura” ali i dalje nastavlja da pokušava.

“Danas smo došli ovdje da pitamo doktora da li pere veš ili pare i kako je moguće da ono što su ranije plaćali 5,6 miliona danas košta 13,3 milionja maraka, kome ide ta razlika od 6 ili 7 miliona”, pita Stanivuković.

Vlado Đajić (PDP)

On je dodao da je legitimno da kao gradonačelnik Banjaluke i kao narodni predstavnik postavi pitanje da li je taj novac za Bobice, Jagodice, Breskvice, razne koncerte, odnosno za koju je vrstu uživanja koje Đajić daje mladim ljudima.

“On truje mlade ljude “besplatnim” događajima koje organizuje, da li su se ikada javnost i građani pitali ko plaća te događaje? Plaća doktor, ali ne plaća iz svog džepa, plaća na uštrb zdravlja ljudi”, dodao je Stanivuković.

Kancelarija za razmatranje žalbi (KRŽ) BiH poništila je prije nekoliko dana 13,3 miliona maraka vrijedan tender za pranje, sušenje i peglanje bolničkog veša koji je raspisao Univerzitetski klinički centar Republike Srpske jer je direktor Vlado Đajić gušio konkurenciju, saopšteno je iz PDP-a.

Direktor UKC Republike Srpske pokušao je danas da spriječi konferenciju za medije predsjednika GrO PDP-a Banjaluka Draška Stanivukovića puštanjem glasne muzike, čime je doveo do uznemiravanja pacijenata koji se liječe na UKC.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!