Trećeg sina ispratio u Njemačku: Ko zna Rasima, zna da vrijedi za 10 radnika

Vijesti 20. jul 202211:08 6 komentara
Facebook

Ibrahim Bešo na Facebooku je objavio da i svog trećeg sina ispraća u Njemačku u emotivnoj poruci.

Bešo je kako kaže i tužan ali i ponosan što će njegovo dijete živjeti daleko od BiH.

On odlazi i ostavlja za sobom ženu koja očekuje porod. U njenoj trudnoći od 9 pregleda i kontrola 2 je samo obavila u bolnici, a sve ostale u privatnoj ordinaciji kod iste doktorice koja je iz bolnice uputi sebi u privatnu ordinaciju. Ne želim da mi djeca i unučadi žive u takvom društvu.” opsaio je Bešo.

Bešo je dodao da je dva puta prolio krv u ratu i očuvao svoju čast, a da su mu djecu iz BiH otjerali oni koji ni u ratu, a ni u miru nisu imali časti.

U ratu su sakupljali milostinju i sergije po svijetu koristeći hodžu kao prevodioca. A sada koriste hodžu i muderiza za sakupljanje glasova po svijetu. Govoreći da je vrlo vrlo bitno da se dijaspora registruje. Čak kaže muderiz, ko se ne registruje da je udario na šehide i naš u borbu. E nije baš tako ja sam invalid i za 25 godina mi ni 1 KM nije povišena invalidnina.” napisao je Bešo na svom Facebook profilu.

Na kraju poruke koju je uputio trećem sinu koji napušta BiH kazao je da njegov Rasim vrijedi za 10 radnika.

Podsjetimo, mnogi poslodavci u BiH već se žale da ne mogu pronaći stručan kadar u BiH zbog velikog broja odlazaka radnika u Njemačku i druge zemlje. Pored malih plata, razloge za odlazak stanovništva možemo pronaći u emotivnom oproštaju oca od svog sina koji odlazi.  Ibrahim ih je ispratio trojicu, a mnogi očevi i majke u BiH doživjeli su istu sudbinu.

U vrijeme kada se BiH susreće sa pravom iseljeničkom apokalipsom država ne radi ništa osim što političari redovito obilaze one koji žive van BiH. Interesi su sitni, oni koji su ih iz BiH otjerali sada posjete da osiguraju njihove glasove. Ipak, prema posljednjim podacima jako mali broj iseljenika uopšte ima želju da glasa na izborima u zemlji odakle počinju.

Rasim, koji prema riječima oca Ibre, vrijedi za 10 radnika, svoj će potencijal ostvariti u drugoj zemlji. Još je bolnija činjenica, kada je u pitanju BiH,  da će njegova supruga na svijet donijeti dijete koje neće odrasti u zemlji gdje je rođeno. Kompletne porodice odlaze, niko da ih povuče za rukav i kaže razmislite, vuku za rukav samo kad treba reći za koga treba glasati.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare