Tužilaštvo KS od inspekcije tražilo dokumente o provjerama o zvanju Izetbegović

Vijesti 17. feb 202316:23 1 komentar
F.Z./N1

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove potvrdila je za N1 da je Sektor kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo po nalogu Kantonalnog tužilaštva KS, prije dva dana, uputio zahtjev za dostavu i dokumentacije Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS, u vezi sa postupanjem kantonalnih prosvjetnih inspektora za visoko obrazovanje u postupku inspekcijskog nadzora na Univerzitetu u Sarajevu-Medicinski fakultet.

Nadzor se, kako kažu, odnosi na akademska zvanja Sebije Izetbegović, direktorice KCUS-a i zastupnice u Skupštini KS.

“Navedeni inspekcijski nadzor odnosi se na predmet Inspktorata prosvjetne inspekcije koji je proveden na okolnosti sticanja naučnog stepena magistra i doktora nauka kandidata Sebije Izetbegović, te ispunjavanja uslova za izbor asistenta/višeg asistenta u skladu sa tada važećim propisima. U vezi sa navedenim KUIP će, kao i u svim slučajevima, postupiti u skladu sa članom 107.Zakona o inspekcijama KS, shodno kojem su kantonalne inspekcije dužne sarađivati sa drugim državnim organima, pravnim licima, udruženjima, sredstvima javnog informisanja, građanima i drugim subjektima u pitanjima od značaja za efikasno provođenje propisa nad kojima vrše inspekcijski nadzor kao i radi sprečavanja i otklanjanja štetnih posljedica”, navedeno je za N1.

N1 je kontaktirao Tužilaštvo KS o ovom predmetu iz kojeg su nam kazali da ne mogu davati informacije o postupanju u ovom slučaju.

Podsjećamo, stjecanjem zvanja magistra na Medicinskom fakultetu Sebije Izetbegović sada se bavi i Komisija za analizu prikupljene dokumentacije u predmetu provjere vjerodostojnosti isprava vezanih za postdiplomski studij na Univerzitetu u Sarajevu – Medicinskom fakultetu prof. dr. Sebije Izetbegović koja će nakon analize dokumentacije donijeti određene zaključke a Senat će odlučiti šta će potom biti urađeno.

Ovo su članovi komisije Senata UNSA koji će provjeravati diplomu Izetbegović

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare