Tyson Fury pomalo zagonetno o svojoj budućnosti nakon meča s Usykom: ‘100 borbi i oštećenje mozga? Ne bih rekao‘

Ostali sportovi 19. maj 202409:45 0 komentara
Foto: Action Images via Reuters/Andrew Couldridge

Fury je ovo sve govorio pod jakim emocijama nekoliko minuta nakon borbe, tako da valja pričekati da malo dođe k sebi i da tada donosi neke velike odluke

Iako je bio bolji u prvom dijelu borbe, Tyson Fury ipak nije uspio osvojiti prestižnu titulu apsolutnog prvaka teške kategorije. Unatoč tome što je borba bila dosta bliska, fenomenalni Oleksandr Usyk ipak ju je uspio odvesti u svoju korist i nakon 25 godina svijetu donijeti apsolutnog prvaka.

Odmah u ringu Fury je rekao da ih očekuje revanš u desetom mjesecu, na što je Usyk pristao. Međutim, odmah po izlasku iz ringa je na pitanje novinara što je sljedeće za njega, odgovorio kako ipak treba dobro promisliti svoj sljedeći korak:

‘‘Upravo sam se borio, upravo sam izašao iz ringa. Sada ne želim razmišljati o nekom boksačkom meču. Bio sam u kampu sedam mjeseci, nemojte to zaboraviti. Posjekotina, pa kamp iznova. Ono što ću sada učiniti jest sljedeće; otići ću doma i razgovarati o svemu. Ako će biti neka borba uskoro, to će biti deseti mjesec‘‘, rekao je Fury odmah nakon meča.

‘‘Kako će ovo sve završiti, sa 100 borbi i onda s oštećenjem mozga u kolica? Nisam baš siguran. Ne boksam jer nemam novca, boksam jer to volim. Uskoro punim 36 godina, a boksam otkad sam bio klinac. Dok uživam u ovome, nastavit ću. Kada više ne budem – spakirat ću stvari i otići‘‘, dodao je.

Fury je ovo sve govorio pod jakim emocijama nekoliko minuta nakon borbe, tako da valja pričekati da malo dođe k sebi i da tada donosi neke velike odluke. Nadamo se samo da neće otići prije velikog revanša s Usykom jer je uistinu tijesno izgubio, tako da bi bila šteta da ih ne gledamo još jednom.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!