U Banjaluci dominira funkcionerska kampanja uoči Lokalnih izbora

Vijesti 15. sep 202419:00 0 komentara
N1

Ni ovi izbori u BiH ne protiču bez funkcionerske kampanje koja dominira u Banjaluci. Otvaraju se mjesecima prije završeni projekti, nude besplatni zdravstveni pregledi, obećavaju rješenja koja ih ni sada niko ne sprječava da provedu. Vrijeme je završetka projekata, ali i zloupotrebe položaja.

Sjajem, većim od onog kad je izgrađena 1893. sjaji sada obnovljena Kuća Milanovića u centru Banjaluke. To o novom kulturnom centru kažu gradske vlasti koje ga, uz čašicu i prigodan program, otvoriše u sred izborne kampanje, iako je završen tri mjeseca prije. Biće da je zbog toga, otvaranje pratilo i izbjegavanje novinarskih pitanja.

Najpuronijima, gotovo dva sata nakon početka programa, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je dao odgovor prvo, kako red nalaže, hvaleći projekat.

„Ovo je jedan ogroman projekat, znate. Mi volimo reći da je postojalo nekada zlatno doba Banjaluke, ali danas možemo reći da svi imamo potencijal da stvaramo neko novo doba i novi period“, rekao je Stanivuković.

A pitanje je zašto je projekat otvoren baš sad, iako su radovi završeni još u junu i da li gradonačelnik, koji je istovremeno i kandidat za novi mandat, možda činom otvaranja u jeku kampanje, zloupotrebljava javne resurse u sopstvenu promociju?

„Mi smo smatrali da će to moći da bude u avgustu, znate bilo je ovdje vrijednog namještaja koji prosto nije mogao da dođe iz raznih zemalja odakle smo nabavljali i potraživali baš na vrijeme. Ja sam gradonačelnik, ovo otvaram kao gradonačelnik, zvali smo predstavnike republičkih vlasti, danas su ovdje i moji saradnici, isključivo radim svoj posao. – A u čijem je vlasništvu bio kombi koji je dovozio stolice? – Otvorili smo ovo i napravili smo sve kako treba. Hvala“, naveo je Stanivuković.

A prije otvaranja koje je organizovala Gradska uprava, pred kućom Milanovića kombijem sa slikom gradonačelnika i drugih kandidata njegove stranke dovezene su stolice. Atmosfera je kratko zagrijana i pojavom transparenta sa neugodnom porukom gradonačelniku budući da sam projekat prate i navodi o neriješenim imovinsko-pravnim odnosima koje grad negira.

Više u prilogu Mladena Vujinovića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!