U Banjaluku stiže tenski “crème de la crème”, s njima i krivične prijave

Tenis 07. mar 202321:46 1 komentar
N1

Banja Luka očekuje najveći sportski događaj u historiji , ujedno i teniski spektakl. ATP turnir iz serije 250 “Srpska open” biće održan od 16. do 23. aprila. Iako se radovima još ne nazire kraj, organizatori otkrivaju velika teniska imena koja dolaze, među njima je i Novak Đoković.

Najaktivnije gradilište u zemlji živo je 24 časa. Kraj radova se ne nazire, iako je rok sve bliži. Ipak povoljni vremenski uslovi ohrabruju, a organizatori ubjeđuju – sve ide po planu i biće na vrijeme. Zato otkrivaju – u Banjaluku stiže “crème de la crème” teniskog svijeta.

Biće tu i Novak Đoković, Dušan Lajović, Filip Krajinović, Laslo Đere. Najmanje 15 od top 30 tenisera ugostiče Banjaluka jedan od 39 gradova u kojima će biti održan turnir iz serije ATP. Sve će početi 16. aprila sa nadom da će se turnir zadržati i u godinama koje dolaze.

Za potrebe ovog događaja rekonstruiše se i kompletan park Mladen Stojanović. U vrijeme događaja biće pretvoren u navijačko selo. Događaj će se dešavati na prostoru od oko 10 hektara, košta 23 miliona maraka. Najskuplja je dvorana – centralni teren. Košta oko 18 miliona i gradi se mimo tenderskih procedura zbog čega padaju i prve krivične prijave.

Više u prilogu Mladena Vujinovića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare