U Sarajevu održan sastanak nekoliko stranaka, šta je usaglašeno?

Vijesti 05. maj 202113:56 2 komentara
N1

U Sarajevu je danas održan sastanak nekoliko stranaka na kojem je razgovarano o saradnji i formiranju subjekta koji će zajednički nastupiti na izborima 2022. godine. Na sastanku su učestvovali predsjednik Platfrme za progres Mirsad Hadžikadić, delegacija Demokratske fronte na čelu sa Dženanom Đonlagićem, predsjednik Socijaldemokrata BiH Enver Bijedić, predstavnici Građanskog saveza (GS) te Miro Lazović i Ivo Komšić u ime Pokreta socijalne pravde i demokratije (SPD).

“Razgovaramo o konceptu saradnje za izbore 2022. godine. Od svega je najvažnije da BiH i njeni građani dobiju građansku opciju, kakav god taj koncept bio, koja će biti pobjednička i moći na izborima 2022. dobiti povjerenje građana da vodi ovu državu na svim nivoima vlasti. Razgovarat ćemo i dalje, napravili smo dinamiku, kakav će taj koncept biti, tek treba da se vidi”, naveo je Hadžikadić.

“Usaglasili smo se o dinamici rada i o stvarima o kojima treba razgovarati da bismo svi imali dovoljno detalja da razgovaramo sa našim članstvom”, naveo je.

Kako je kazao, član Predsjedništva BiH Željko Komšić poslao je ranije pismo i poziv ovim strankama da se razgovara.

“Prije toga bio je sastanak na kojem smo on i ja razgovarali. Ja bih volio stvarno da ovaj građanski koncept bude širok koncept okupljanja stranaka koji će na jednom programskom osnovu ići na izbore 2022. godine. Potrebno nam je i više stranaka koje su u centru. Mislim da ima mjesta za više stranaka kako bi građanska opcija dobila jedan glas”, kazao je Hadžikadić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

 

 

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare