UKC Tuzla i dalje bez aparata za zračenje

Vijesti 17. apr 202415:40 0 komentara
N1

Sutra u Novom danu gledajte:

Alarmantno stanje na UKC Tuzla. Nabavka lineranog akceleratora još uvijek nije završena. Trenutno 100 pacijenata, sa tendencijom rasta, čeka na dobijanje radioterapije. Tenderi padaju, pacijenti strepe. Poziv upućen i visokom predstavniku da reaguje. O stanju na UKC Tuzla za Novi dan govore profesor Šekib Umihanić – direktor UKC Tuzla, Damjan Ožegović TI BiH, Azra Bajraktarević – kćerka onkološke pacijentice i Mirza Mustafagić – influenser koji je pokrenuo kampanju za prikupljanje novca za onkološko odjeljenje UKC Tuzla.

Velike temperaturne razlike u samo dva dana, utorak smo bili u majicama kratkih rukava, u srijedu već obukli zimske jakne, a skoro kraj aprila. Šta će nam vrijeme ponuditi u bliskoj budućnosti, te kako će to uticati na poljoprivredne usjeve. Gosti Novog dana meteorologinja Tea Blažević i Nedžad Bićo – predsjednik Udruženja poljoprivrednika Federacije Bosne i Hercegovine.

U Hrvatskoj održani parlamentarni izbori. Glasalo se za 11. saziv Sabora odnosno 151 zastupnika. Za Parlamentarne izbore u Republici Hrvatskoj glasalo se i u BiH. Gošća Novog dana Jadranka Kosor – bivša premijerka Hrvatske.

Šta napad, po prvi put u istoriji, Irana na Izrael znači, ne samo za Bliski istok, nego i cijeli svijet? Da li je trenutno zatišje pred buru? Da li je zatišje pred buru i u BiH, mogu li najavljeni skupovi i eventualne poruke nakon istih biti prijetnja za sigurnosnu situaciju. Gost Novog dana je Armin Kržalić, profesor na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!