UŽIVO

UŽIVO| Građani se razilaze ispred OHR-a, Schmidtu poručeno da podnese ostavku

Vijesti 31. mar 202313:49 2 komentara
F.Z./N1

Ispred zgrade Ureda visokog predstavnika (OHR) u Sarajevu protestuje nekoliko stotina građana. Saobraćaj je blokiran pa tako građani iz pravca Grbavice i Skenderije ne mogu voziti niti putovati gradskim saobraćajem, a veliki broj policajaca osigurava teren. Njih su pozvali Udruženje ReSTART BiH i Asocijacija nezavisnih intelektualaca Krug 99, a kako javlja reporter N1 sa terena u glavni grad Bosne i Hercegovine su učesnici iz drugih bh. građana pristigli autobusima.

Građanski aktivista i organizator protesta Suad Đozić poručio je da će svojim izlaskom ispred OHR-a građani potvrditi da su za građanski koncept uređenja društva.

“Zaustavimo dalju razgradnju države, odnosno cementiranje etno-feudalnog koncepta uređenja bh društva u tri etnička tora”, poručio je, između ostalog, Đozić.

Danas se ispred OHR-a već mogu vidjeti i određeni transparenti, a onaj koji je privukao najviše pažnje nosi poruku Christianu Schmidtu, visokom predstavniku u BiH da ide kući, alida institucija OHR-a ostane u BiH.

F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1

IZ MINUTE U MINUTU

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare