Zornić: Pošaljite nam sposobnog predstavnika umjesto HDZ-ovog dobitnika nagrade

Vijesti 31. mar 202314:30 1 komentar
F.Z./N1

Azra Zornić, apelantica pred Evropskim sudom za ljudska prava obratila se građanima okupljenim ispred OHR-a.

“Zašto smo se danas okupili, okupili smo se da izrazimo neprihvatanje šmitizacije BiH. Krajnje je vrijeme da spriječimo cementiranje etnofeudalizacije naše domivne. Susjedne države, Srbija, ali prije svega Hrvatska, uz podršku SAD-a i desničarske Evrope su instrumentalizirale ovaj ured OHR-a i preko njega nam uvode aparthejd.
Neki političari koji su dobili glasove ovih glasova su izdali to povjerenje građana i dali podršku visokom predstavniku da samovoljno mijenja naš najviši pravni akt Ustav i to samo FBiH. Takvo silovanje pravnog sistema jedne evropske države je nedostupivo čak i u najnerazvijenijim zemljama. Sve što se od oktobra prošle godine dešavalo do sada samo dokazuje da smo bili upravu kada smo upozoravali da politike dijela internacionalne zajednice u BiH idu u smijeru produbljivanja diskriminacije.” kazala je dok su okupljeni skandirali: “Izdaja,izdaja!”

F.Z/N1

“Energično zahtjevamo da zlonamjerni političari internacionalne zajednice odmah prestanu sa mješanjem u politički život naše zemlje. Od omnih patriotski orjentisanih političara zahtjevamo bezuvjetno usvajanje 14 preporuka EU.

Nemojte testirati naše strpljenje preko nesposobnog diplomate koji svojim neznanjem našu zemlju vodi u nestanak. Pošaljite nam sposobnog predstavnika umjesto HDZ-ovog dobitnika nagrade Ante Starčevića”, istakla je Zornić.

Poručila je da se odbija bilo koji oblik diskriminacije građana.

“Tražimo ostqavku Christiana Schmidta koji se pokazao kao nedostojan funkcije viskog predstavnika. Tražimo punu demokratiju, zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda makar to tražilo kompletnu promjenu Dejtonskog sporazuma koji je postao kočnica ravoja BiH”, navela je.

Na kraju je poručila da je “Bosne bilo, da će je biti kao i njenih građana u njoj”.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare