Vatrogasci u Tuzli vatrometom dočekali trojicu kolega iz Turske

Vijesti 19. feb 202322:22 0 komentara
RTV Slon

Jasmin Jahić, Alen Salihović i Emil Isaković, tuzlanski vatrogasci u Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici su sa pripadnicima Federalnog tima Gorske splužbe spašavanja ubrzo nakon razornih zemljotresa koji su pogodili Tursku i Siriju otišli u turski Hatay da pomognu u pronalaženju i izvlačenju žrtava katastrofalnog zemljotresa. Njihova misija je završena, danas su se vratili kući, a kolege vatrogasci su ih dočekali kao heroje.

Naime, ispred sjedišta Profesionalne vatrogasne brigade vatrogasci su aplauzom i vatrometom dočekali kolege, a osim njih prisutni su bili i članovi porodice kao i brojni mještani Tuzle.

RTV Slon
RTV Slon
RTV Slon
RTV Slon
RTV Slon
RTV Slon
RTV Slon
RTV Slon
RTV Slon
RTV Slon

Na objavljenom videu evidentno je da su emocije preplavile sve prisutne, a trojica vatrogasaca su došli zajedno sa Federalnim timom Gorske službe spašavanja.

Jasmin Jahić je kasnije u izjavi za medijske ekipe koje su također došle ispratiti ovaj doček ispričao kako je tekla misija spašavanja navodeći da se emocije i sve ono što je doživio ne mogu opisati riječima.

Dodao je i to da su sada područja razorena zemljotresom postala ruševine, da ljudi žive u šatorima ispred kojih se oni najmlađi igraju i druže.

Podsjetimo, danas se u Bosnu i Hercegovinu vratilo na desetine spasilaca koji su otputovali u Tursku i zajedno sa kolegama kako iz regije i svijeta izvršavali svoju misiju spašavanja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!