Veleposlanik Senaid Memić predao vjerodajnice kralju Malezije

Vijesti 19. mar 202116:10 1 komentar
MVP BiH

Veleposlanik Bosne i Hercegovine u Maleziji Senaid Memić predao je 18. ožujka 2021. godine vjerodajnice kralju Malezije Yangu di-Peruanu Agongu Al-Sultanu Abdullahu Ri’ayatuddinu Al-Mustafi Billahu Shahu Ammarhumu Sultanu Hajiju Ahmadu Shahu Al-Musta’inu Billahu.

Tijekom prijema, koji je uslijedio nakon ceremonije predaje vjerodajnica, veleposlanik Memić je istaknuo da su odnosi Bosne i Hercegovine i Malezije na visokoj razini. Iskazao je zahvalnost za pomoć koju je Malezija pružila našoj zemlji u procesu postdejtonske obnove, a posebice za pružanje pomoći kroz programe tehničke suradnje i školovanja studenata iz BiH, saopćeno je iz MVP-a BiH.

Malezijski kralj je naglasio da Malezija u Bosni i Hercegovini vidi istinskog prijatelja i vanjskopolitičkog partnera izražavajući uvjerenje da, i pored trenutačnih problema, postoji potencijal za daljnje unapređenje odnosa kroz političku, ekonomsku i kulturnu suradnju. Izrazio je uvjerenje da će tijekom mandata veleposlanika Memića odnosi dvije zemlje biti podignuti na višu razinu te da će se, pored aktualnih problema sa pandemijom COVID-19, otvoriti nove mogućnosti za širenje suradnje dvije prijateljske zemlje.

Na kraju je veleposlaniku Bosne i Hercegovine poželio uspješan rad i naglasio da će od Vlade Malezije imati punu potporu tijekom boravka i rada u toj zemlji.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare