Velike odluke pred SDP-om: U toku sjednica Predsjedništva stranke

Vijesti 03. apr 202313:21 0 komentara
Ilustracija (F.Z./N1)

U Sarajevu je počela sjednica Predsjedništva SDP-a Bosne i Hercegovine. Na dnevnom redu su brojna pitanja.

“Dnevni red je ranije definisan, očekuje se razgovor i o aktuelnim pitanjima. Situacija nije dramatična kao sto se pokušava predstaviti. Mislim da će Vlada FBiH biti formirana uskoro kako je i najavljeno”, rekao je Adnan Šteta za N1.

Na pitanje ima li sukoba unutar SDP, Šteta odgovara “nema”.

N1

“Predsjednik će dati izjavu, imam svoje mišljenje, ali ne smatram se krivim”, prokomentarisao Vojin Mijatović.

Na današnjoj sjednici trebalo bi se raspravljati o Vladi FBiH za čije imenovanje rok ističe 6. aprila. Podsjetimo, potpredsjednik Federacije BiH Igor Stojanović nije htio staviti svoj potpis na prijedlog imena za ministre koje je predsjednica FBiH Lidija Bradara uputila 30. marta. Stojanović je zatražio dodatne konsultacije jer su mu sporna određena imena.

Protiv Almina Hopovca, nekadašnjeg ministar obrazovanja USK, a sadašnjeg prijedloga za federalnog ministra unutrašnjih poslova Tužilaštvo USK podiglo je optužnicu zbog, kako je navedeno, zloupotrebe položaja, ali da je Sud još nije potvrdio. Hopovac je za N1 kazao da o tome nije obaviješten te da će dokazati svoju nevinost.

Vojin Mijatović, za kojeg se govorilo da biti ministar unutrašnjih poslova, ipak neće na tu funkciju nego će pod svoju dirigentsku palicu dobiti neki drugi resor. Na ovaj su se potez, kako saznajemo, odlučili zbog nesuglasica koje bi imenovanje izazvalo unutar Osmorke.

Mijatović neće biti ministar policije, ali će biti ministar

Sanja Vlaisavljević kandidatkinja je HDZ BiH za ministricu kulture i sporta, a poznata po brojnim izjavama kojim je kritizirala stanje u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, te navodila da je iz Sarajeva protjeran Djed Mraz i svinjetina te da Sarajevo nije multietnično.

Tu je i Anel Kljako za kojeg postoje izjave da se bavio kupovinom glasova, ali je on izjavio kako se protiv njega ne vodi nikakav krivični postupak te da ga žele diskreditovati.

Sjednica je počela nešto poslije 13 sati. Očekuje se obraćanje medijima nakon okončanja sjednice.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!