Višković: Žalim Šmita, on je samo nečiji izvršilac radova

Vijesti 28. mar 202412:07 5 komentara
N1

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da su skupštinski materijali jasni i upozoravaju na djelovanja koja imaju za cilj nestanak Republike Srpske.

“Bez obzira na pritiske koji već odavno nemaju karakter političkog pritiska nego su prerasli i u obračun s nama i našim porodicama, naša reakcija će biti odmjerena i da sve što manje osjete građani RS. Sve je teže voditi pravnu borbu protiv nekoga ko ne bira sredstva do svog cilja.

Pokušava se suditi predsjedniku RS jer obavlja poslove koji su Ustavom RS propisani. Nepokretna imovina RS postala je plijen centara moći iz Sarajeva…

Član 8. izmjena izbornog zakona BIH, koji je nametnuo Kristijan Šmit, Visoki predstavnik kojeg u RS ne priznaju, posebno mu je sporan.

Cilj je, dodaje premijer Višković, da se nakon montiranog cirkusa od Suda i Tužilaštva BIH u procesu protiv Milorada Dodika, Dodik eliminiše iz političkog života.

“Žalim Šmita, on je samo nečiji izvršilac radova. On je instrument američke ambasade, poslušnik američke ambasade i tako se ponaša. Da se omogući sudu da sada izrekne mjeru iz člana 8, pa da CIK u skladu sa tim nametnutim odlukama zabrani nekome rad i eliminiše nekoga iz političkog života. To je suština te njegove nametnute odluke,” zaključio je Višković.

Trojka se nakon poziva iz ambasade posipa pepelom po glavi, dodao je.

“Ne mogu se sjetiti šta su govorili, ne mogu ni da prepoznaju svoj glas na snimljenom audio zapisu, ne mogu da prepoznaju svoj potpis na ono što su prihvatili pa rekli sve je to tačno ali mi ne možemo da glasamo za to. Dok je tako, ova zemlja nema budućnost ni ikakav napredak.” kazao je.

Šmit se ušunjao u BiH sa strane Dubrovnika, ustvrdio je Višković.

“Otišao valjda iza leđa da nam dođe u BIH, ili je bio na odmoru pa ga neko nazvao i rekao: ‘Ideš danas u BIH i tamo ćeš biti glavni.’ Ima toliko drskosti da kaže da je on vlasnik i RS i FBiH, da je garant opstanka ove zemlje i RS i FBiH.” zaklučio je Višković.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare