Vlada FBiH nakon hitne sjednice o sigurnosnoj situaciji u BiH: Nema razloga za strah i paniku

Vijesti 28. mar 202414:25 0 komentara
N1

Nakon hitne sjednice Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, javnosti se obratio premijer Nermin Nikšić. Kako je naveo, govorilo se o sigurnosnoj situaciji u BiH. Fokus Vlade je bio na FBiH, ali osvrt koji se odnosi na cijelu BiH. Doneseno je i nekoliko zaključaka.

Nikšić je istaknuo da nisu zadovoljni jer se povećao broj ubistava i krivičnih djela sa posljedicama ubistva.

“Na to želimo ukazati i tražimo da se u narednom periodu intenziviraju aktivnosti svih u policiji. Sagledali smo situaciju i donijeli nekoliko zaključaka”, istaknuo je.

Naveo je kako Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova, Federalna uprava policije i kantonalna policija ulažu napore kako bi sigurnosnu situaciju doveli na veći nivo, te će tražiti da se tako nastavi i u narodnom periodu.

“Pozvali smo FUP, federalno ministarstvo i kantonalno ministarstvo zajedno da djeluju na procesuiranju i otkrivanju svih krivičnih djela. Ne možemo ocijeniti da je sigurnosna situacija loša, ali moramo je dići na veći nivo”, rekao je Nikšić, dodajući da BiH spada u grupu država koje imaju vrlo nizak stepen rizika od terorizma.

Poslao je kako je rekao, jasnu poruka građanima – “Vlada i resorna tijela rade sve kako bi sigurnosna situacija bila stabilna i dobra. Nema razloga za strah i paniku”.

Na sjednici se, dodao je, raspravljalo o nekim stvarima koje nisu za javnost.

O vanrednoj sjednici NSRS koja je održana danas, kazao je, kako da je dobro što nisu ustvrdili izborni zakon RS i razmatrali ga.

“Ono drugo što se čulo, ne može se ocijeniti dobrim”, istaknuo je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!