Vlada RS donijela odluku o Dodikovom savjetniku kod kojeg je pronađena droga

Vijesti 16. nov 202111:59 > 15:17 2 komentara
Blog Nebojše Vukanovića

Vlada Republike Srpske razriješila je Marka Šukala dužnosti pomoćnika generalnog sekretara za pravne i opšte poslove.

Kako je saopćeno iz Press službe, Vlada RS je održala danas telefonsku sjednicu na kojoj je Šukala smijenila zbog nedoličnog ponašanja kojim je, kako su kazali, nanio štetu ugledu Vladi Republike Srpske.

Podsjetimo, Marko Šukalo je uhapšen tokom vikenda u jednom ugostiteljskom objektu u Banjaluci. Tokom racije policija je kod njega pronašla drogu – ecstasy i kokain.

Opozicionari su pozvali na njegovu smjenu, a narodni poslanik Nebojša Vukanović kazao je kako je Šukalo ostavku tebao podnijeti sam odmah. Reagovali su i iz SNSD-a jučer. Generalni sekretar Vlade Republike Srpske, Siniša Karan, uputio zahtjev Vladi za udaljenje Marka Šukala iz organa uprave.

“Šokirani smo zbog ponašanja Marka Šukala, koje je apsolutno nedopustivo i nanosi štetu svim časnim ljudima u SNSD-u. To nećemo i ne možemo tolerisati. Zbog spekulacija u javnosti, želim da kažem da on nikada nije bio dio Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH”, napisao je Radovan Kovačević, protparol SNSD-a na svom Twitter nalogu.

Šukalo je savjetnik člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika. Kao pomoćnik generalnog sekretara za pravne i opšte poslove Šukalo je bio dio tima koji je radio na zakonima o vraćanju nadležnosti RS, te na Deklaraciji o novom Ustavu RS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare