Vučić i Dodik najavili ‘veliki Vaskršnji sabor Srbije i Republike Srpske’ 5. i 6. maja

Vijesti 18. mar 202419:17 0 komentara
Instagram

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će 5. i 6. maja u Beogradu i drugim dijelovima države biti održan veliki Vaskršnji sabor Srbije i Republike Srpske.

Takav zaključak dogovoren je, kako je saopšteno iz Vučićevog kabineta, nakon višesatnih razgovora koje je danas imao sa predsjednikom bh. entiteta Republika Srpska Miloradom Dodikom, uz prisustvo patrijarha Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirija.

“Na tom Saboru bit će donijete važne odluke o opstanku srpskog naroda na svojim ognjištima, njegovom ekonomskom napretku, očuvanju srpskog jezika i ćiriličkog pisma i zajedničke kulturne baštine”, navodi se u saopštenju.

Nova Vlada Srbije i Vlada RS, kako se dodaje, pripremit će deklaraciju i moguće druge opštepravne akte koje će u istom tekstu podnijeti na usvajanje Skupštini Srbije i NSRS-u.

“Patrijarha srpskog gospodina Porfirija upoznali smo sa težinom političke situacije u kojoj se nalazi cjelokupan srpski narod i od Njegove svetosti zatražili blagoslov i podršku Srpske pravoslavne crkve. O svim drugim detaljima u narednom periodu obavijestit ćemo javnost”, piše u saopštenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!