Vukanović optužio SNSD-ovce za provokacije u Vlasenici, iz SNSD-a tvrde da je napadnut njihov član

Vijesti 29. nov 202311:49 0 komentara
Goran Đukić - SNSD i Siniša Purtić - Lista za pravdu i red (Screenshot/FB)

U Vlasnici se uskoro treba otvoriti kancelarija stranke Za pravdu i red Nebojša Vukanović. Prema navodima lidera stranke Nebojše Vukanovića, članovi su nosioci uspješne borbe protiv ekocida i otvaranja spalionice smeća u centru grada, što je, kako kaže, uzenmirilo načelnika ove opštine Miću Kraljevića, ali i druge SNSD-ovce. Jučer je, naveo je, došlo i do sukoba u Tržnom centru u Vlasenici gdje u su se članove Vukanovićeve stranke okupili, a njihovom stolu je prišao SNSD-ov predsjednik Skupštine opštine Vlasenica Goran Đurić te uputio niz provokacija. Pozvana je i policija.

“Predsjednik Skupštine opštine Vlasenica Goran Đurić, koji je ničim izazvan danas je prišao stolu u Tržnom centru Kort, za kom su mirno sjedile naše i pristalice opozicije, počeo da dobacuje, provocira o potom pozvao policiju. Sve su zabilježile kamere, očekujemo profesionalno ponašanje policije i institucija, nećemo dati da na sebe ali nećemo ni nasjedati na provokacije nasilnika Miće Kraljevića i njegovih ljudi”, naveo je Vukanović na svom blogu.

Ističe kako provokacije od SNSD-ovog odbora u Vlasenici ne prestaju mjesecima.

“Da su maheri u izvrtanju činjenica i konstruisanju laži, pokazao je i visoki funkcioner ove stranke, vlasnik duple funkcije a nekada cijenjen prosvetni radnik Goran Đurić. On je danas u kafiću Tržnog centra Kort, u maniru nemirnog djejeta u vrtiću, ničim izazvan prišao stolu za kojim su sjedili Siniša Purtić, Nevena Vuković i Goran Pepić, i počeo da provocira. Podjećanja radi, Siniša Purtić je otpušteni vatrogasac, koji ima spor sa opštinom Vlasenica zbog nezakonito donijete Odluke o raspuštanju Vatrogasne jedinice u Vlasenici. Nakon što se više puta obratio Đuriću, da se odmakne od stola, isti je ostao i nastavio da provocira odlikovanog borca Vojske Republike Srpsku, čiju je porodicu ostavio bez primanja. Dobro naučen od strane svojih mentora, kako uznemiriti neistomišljenike i dovesti ljude do granica preko kojih ne mogu, predsjednik Skupštine opštine Vlasenica je napravio scenu i galamu tvrdeći da mu Purtić prijeti a potom pozvao policiju. Svjedoci će dati izjavu, ali laži da mu Purtić ,,nasrće na auto“ i ostale fraze koje uporno koristi ovaj funkcioner, mogu se vrlo lako naći na sudu. Očigledno su lokalni bahati moćnici uznemireni pa pokušavaju zloupotrebama moći i funkcija zaplašiti i diskreditovati političke protivnike”, naveli su iz vlasničkog Odbora Liste za pravdu i red.

Oglasili su se i iz SNSD-a Vlasenica koji tvrde da je njihov član napadnut.

“Danas oko 12 časova u marketu Kort došlo je do napada na predsjednika SO Vlasenica Gorana Đurića od strane Siniše Purtića, člana tzv grupe Eko-aktivisti. Sa njim su bila prisutna i druga lica koja pripadaju ovoj neformalnoj organizaciji, a koja se nisu miješala u sukob. Odmah je obavještena Policijska stanica čiji su se pripadnici pojavili na licu mjesta te kasnije uzeli izjavu od predsjednika skupštine. Nakon verbalnog vrijeđanja prijavljeni Purtić je u dva navrata pokušao da ustane kako bi se fizički obračunao, ali su ga spriječila lica koja su bila sa njim. Sve ovo se može vidjeti i na videonadzoru pomenutog marketa”, navode iz SNSD-a.

Optužili su ga i za nasrtaj na automobil Đurića, ali i za vrijeđanje na društvenim mrežama.

“Zbog uznemirenosti i zdravstvenih problema na koje su uticale ove objave, zatražena je ljekarska pomoć, a sva dokumentacija uz krivičnu prijavu biće dostavljena Tužilaštvu. Da li ovakva lica treba da budu nosioci vlasti, oni poznaju jezik sile a ne dijaloga. Uvjereni smo da će pripadnici MUP Vlasenica profesionalno postupiti u rješavanju ovog slučaja”, naveli su iz SNSD-a.

Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo Goran Đurić i Aleksandar Kraljević su podnijeli krivičnu prijavu zbog natpisa na Facebooku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!