Vukanović: Sarrazin nas je pitao jesmo li za nezavisnu RS, rekli smo da smo za dejtonsku BiH

Vijesti 27. sep 202322:33 0 komentara

Lider Liste za pravu i red i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović u Pressingu na N1 je prepričao kako je tekao sastanak opozicije sa specijalnim izaslanikom Vlade Njemačke za Zapadni Balkan Manuelom Sarrazinom. Otkrio je da ih je Sarazzin pitao da li su za nezavisnost i otcjepljenje bh. entiteta Republika Srpska.

“U pet sekundi je on uperio prst u nas i pitao šta mislimo, da li smo za nezavisnost i otcjepljenje RS. Ostao sam šokiran i to me ponukalo da mu svašta kažem. Rekao sam mu da imaju negativan uticaj, da su reformisali pravosođe, da su amnestirali izbornu krađu, da je slao poruke da ne trebamo da protestujemo, uradili su sve da CIK donese sramnu odluku, nikad nismo vidjeli vreću onu, da su pokradeni glasovi…”, rekao je Vukanović.

Šta je odgovorio Sarrazinu? Da li su za nezavisnu RS?

“Mi od početka vodimo politiku da je BiH savršen okvir ovakva dejtonska za nas Srbe. Rekao sam da se vratimo životnim temama”, kaže Vukanović.

Šta mu je rekao Sarrazin na to kad mu je kazao da su Njemačka i druge zemlje održale Dodika na vlasti?

“On ne zna za poruku da je Schmidt tako radio. Kad sam mu rekao da sam zabrinut kad vidim njemačke tenkove da idu kroz Ukrajinu prema Moskvi. On je rekao da niko nije poginuo u njihovim tenkovima, Rusija će izgubiti rat. Vodio je jednu žučnu raspravu sa mnom. Pitao sam – je li politika EU da nas vratiti u srednji vijek i da naša radna snaga proizvodi krompir i čips, i da ide u Njemačku. Nije mu se to dopalo”, prepričao je Vukanović, između ostalog, o čemu je razgovarao sa Sarrazinom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!