Završen uviđaj stravične saobraćajne nesreće kod Kaknja, poznat identitet stradalih

Vijesti 02. sep 202419:11 0 komentara
N1 BiH

Završen je uviđaj koji je trajao gotovo cijeli dan nakon stravične saobraćajne nesreće koja se desila na Lipničkom brdu koje se nalazi između Vareša i Kaknja. U nesreći su poginule četiri osobe koje su automobilom sletjele u provaliju duboku 300 metara.

Uviđaj je završen u 17:30 sati i utvrđeni su identiteti stradalih, javlja reporterka N1 koja se nalazi na mjestu nesreće.

U nesreći su stradali muškarci inicijala B.S. (1956), M.S (1952), O.N. (1941), H.N. (1943).

Riječ je o Bakiru Spahiću, njegovom bratu Mensudu Spahiću, te Osmanu i Himzi Neimarliji.

Tijela su prevezena u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica i tamo će ostati do daljnje tužilačke odluke.

Kako je ranije za N1 potvrdio načelnik Kaknja Mirnes Bajtarević, među stradalima su uspješni biznismen, vlasnik kompanije Delta Petrol Bakir Spahić i njegov brat, a preostala dvojica muškaraca koja su s njima bila su njihovi prijatelji.

Rekao nam je i to da su stradali na jednom od najvećih vrhova u Kaknju  – Lipničkom brdu koje se nalazi na oko 1.400 metara nadmorske visine.

Dodao je i to da je stradali Spahić bio član Lovačkog društva “Srndać” iz Kaknja te da je veoma dobro poznavao taj put budući da se često njime vozio i u tri-četiri godine njime prolazio najmanje 100 puta jer ima na toj lokaciji i vikendicu.

“Nažalost, desilo se vjerovatno nešto tokom večeri u šumskom području i to na mjestu koje važi za najviši vrh na području općine Kakanj. To se desilo ispod Lipničkog brda na nekih 1.300 – 1.350 metara nadmorske visine. Vjerovatno su vozili nepristupačnim putem. Ne znamo šta se desilo, ali očekujemo da će to istražiti istražioci koji su već ogradili ovo područje i ne dozvoljavaju drugima da dođu. Vjerujem da našem Bakiru nije prvi put da prolazi tim putevima, ali je zaista neprihvatljivo i neshvatljivo šta im se desilo jučer tokom dana ili navečer”, istakao je načelnik Kaknja.

Načelnik Kaknja: Jedan od poginulih je više puta vozio tim terenom, neshvatljivo je šta im se desilo

Bajtarević je poručio i to da će biti proglašen Dan žalosti na području Općine Kakanj.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!