Lukinog ubojicu pretukli u zatvoru? “Njih je bilo 9 u sobi, nema kamera”

Crna Hronika 29. feb 202416:34 0 komentara
N1 Beograd/Ilustracija

Ante Rušić (31), osumnjičeni za ubojstvo mladog Splićanina Luke Bančića, iz zatvora Bilice prevezen je na hitni prijem splitskog KBC-a s ozljedama glave i čeljusti. Iako je ozlijeđeni zatvorenik sam potpisao izjavu da je pao s kreveta i tako ozlijedio čeljust i glavu, Jutarnji list doznaje da su ga u ćeliji iscipelarili cimeri u sobi s kojima je bio smješten.

Već po Rušićevu dolasku u istražni zatvor došlo je do njegova sukoba s ostalim osuđenicima s kojima je bio smješten jer im je krao cigarete i nije održavao higijenu.

Sve je kulminiralo u srijedu popodne kad je dobio žestoke batine, zbog čega je u srijedu navečer doveden u KBC Split gdje su mu liječnici utvrdili ozljede čeljusti i glave. U bolnici su mu ozljede sanirane, a s obzirom na to da se ne radi o teškim ozljedama, otpušten je i vraćen u zatvor.

Zbog sigurnosnih razloga danas tijekom dana Rušić će biti premješten u šibenski zatvor, a na Bilicama mu je ostao brat. Budući da je sam napisao izjavu da je ozljede zadobio prilikom pada s kreveta neće biti nikakvog postupka protiv odgovornih u splitskom zatvoru, javlja Jutarnji.

Ravnatelj Uprave za zatvorski sustav i probaciju Zvonimir Penić rekao je na konferenciji za medije da i dalje utvrđuju činjenice.

“Ne možemo sa sigurnošću reći da je riječ o fizičkom sukobu iako na to sumnjamo. Utvrđujemo činjenice”, rekao je Penić.

“Njih je bilo devet u sobi. Ali mi ih ne možemo nadzirati 24 sata jer zbog njihovih prava na privatnost nema kamera u toaletima i njihovim prostorijama. Svi su dali izjave, zasad nema nikakvih dokaza da je bilo fizičkog nasilja. Ali mi sumnjamo da jest”, pojasnio je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!