Uhapšeno više osoba osumnjičenih za organizovani kriminal

Crna Hronika 05. apr 202215:57 > 16:13
Izvor: N1/Ilustracija

Policijski službenici MUP-a RS, na području Banja Luke, lišili su slobode više osumnjičenih. Aktivnosti je sa policijskim pripadnicima koji su djelovali na terenu, koordnisao tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, koji postupa u predmetima kodnog naziva “Transporter” i “Storage”.

“Radi se o osumnjičenima za više teških krivičnih djela, neovlašten promet većih količina droge kokain, uključujući i učestovanje u naručenom ubistvu jedne osobe, koje je realizovano na području Banja Luke, a izvršeno je na način organizovanih egzekucija između pripadnika grupa organizovanog kriminala“, saopćili su iz Tužilaštva BiH.

Takođe, osumnjičeni se mogu dovesti u vezu i sa naručiocima i počiniocima teškog ubistva načelnika krim-policije Prijedor Radenka Bašića.

Hapsi li policija u Banjaluci zbog nerazjašnjenih ubistava?

Uz visoke mjere obezbjeđenja, osumnjičeni će u naredna 24 sata biti predati postupajućem tužiocu, koji će ispitati osumnjičene i donijeti oduku o daljim aktivnostima.

Akcija kodnog naziva “Transporter” pokrenuta je u jesen 2021. godine, realizuje se sa partnerskim tužilačkim i policijskim institucijama u BiH, regionu i inostranstvu, a usmjerena je na krivično procesuiranje više lica, osumnjičenih za organizovani kriminal, povezan sa više teških krivičnih djela, uključujući ubistva, krijumčarenje velikih količina droga, pranje novca i druga krivična djela.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar