Uskoro s radom počinje prvo Drive In kino u Sarajevu, donosimo sve detalje

Kultura 03. jun 202015:49 > 15:54
N1

Od 24. do 28. juna, Sarajevo će dobiti prvo kino za automobile, Drive In Cinema, koje će u pet dana trajanja, ljubiteljima sedme umjetnosti, donijeti vrhunske filmske naslove na velikom platnu, iz udobnosti vlastitog automobila. Osim toga, svaku noć prije projekcije filmova, u sarajevskom naselju Marijin Dvor, sve prisutne zabavljat će DJ.

Na ideju da građanima Sarajeva ali i turistima, u glavni grad donesu prvo kino za automobile, Omladinski Film Festival Sarajevo, došao je još prije dvije godine. No, pandemija korona virusa je idealno vrijeme za gledanje filmova i održavanje distance.

PROČITAJTE JOŠ

“Jako malo ljudi će ići u kina ovog ljeta zatvorenog tima, i mislim da je kino za auta idealna varijanta gledanja filma da možete ispoštovati preporuke Zavoda za Javno zdravstvo, socijalna distanca, s druge strane imate jedan savršen potpuno novi doživljaj gledanja filma”, poručio je Kenan Musić, direktor OFF-a.

Sve filmove, na platnu preko 20 metara širine i 15 metara visine, Omladinski Film Festival je pažljivo birao, a proteklih godina nalazili su se na listama najboljih filmskih ostvarenja.

“Otvorićemo program sa filmom ‘Skin’ koji je rađen po istinitom događaju, nakon toga ‘Hotel Mumbai’ još jedan akcioni triler koji je također rađen po istinitom događaju. Zatim ‘Capetain Phillips’ sjajn film sa Tomom Hanksom, imamo tu i ‘Baby Driver’ koji je 2017.godine prikazan na Sarajevo Film Festivalu. Zaista filmovi koji su prilagođeni, uživanju i gledanju filma iz auta”, naveo je Musić.

Ni vremenski uslovi neće pokvariti ugođaj ljubiteljima sedme umjetnosti, jer svi oni koji budu gledali film, ton će slušati direktno u automobilu preko svojih radio-prijemnika. Kapacitet vozila Drive-In kina je 80.

Publika je dužna doći 40ak minuta prije projekcije, a do početka samog filma sve prisutne zabavlja će DJ, osim toga u sklopu kina moći će se kupiti hrana i piće. Cijena ulaza po automobilu iznosiće 10 KM.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad