Izložbe, predstave, programi za najmlađe – šta nas u svijetu kulture u BiH očekuje ove sedmice?

Kultura 08. apr 202418:50 0 komentara

U još jednom izdanju emisije Scena donosimo pregled najvažnijih dešavanja iz polja kulture:

Otvorena je godišnja selektivna izložba COLLEGIUM ARTISTICUM i tom prilikom dodjeljene su nagrade i priznanja za najbolja ostvarenja. Na izložbi je predstavljeno više od 200 radova bh. umjetnika.

U Bosanskom kulturnom centaru Sarajevo 28. aprila biće izvedena predstava “Voz” u adaptaciji i režiji Voje Brajovića, te produkciji Zvezdara teatra iz Beograda. U predstavi igraju glumačke zvijezde Voja Brajović i Sergej Trifunović, koji tumače likove Crnog i Bijelog.

U nastavku o izložbi koja će u petak 12.aprila u 18 sati biti otvorena u Bošnjačkom institutu. Riječ je o fotografijama iz ciklusa “Poniženje ljepote” Salke Šarića i Vladimira Kolopića koje su nastale 1992. godine. Snimanje je – prema riječima autora – povremeno prekidano zbog granatiranja Mostara. Ciklus od 40 fotografija Šarić je 2011. godine poklonio Bošnjačkom institutu. Izložba se otvara u okviru festivala Modul Memorije.

U nastavku, informacija za najmlađe. Naime, Muzičko društvo Travnik, u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za kulturu općine Travnik“, raspisuje Javni poziv za prijavu za učešće u programu Prvog travničkog festivala autorskih pjesama za djecu – „MALI RASPJEVANI GRAD“. Na audiciju za soliste mogu se prijaviti mališani uzrasta od 5 do 15 godina, a rok za prijave je 30.april.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!