Kultura na ulice 2023!: Koncert “Muzički kutak” u Historijskom muzeju BiH

Kultura 03. aug 202312:18 0 komentara
NPS

U subotu, 5. augusta sa početkom u 19 sati, u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine bit će upriličen koncert "Muzički kutak" u izvedbi prvakinje sarajevske Opere Aide Čorbadžić uz pratnju Belme Alić (violončelo) i Mirona Konjevića (klavir).

Na programu će se naći najljepše arije svjetskih kompozitora: Rameaua, Vivaldija, Haendela, Puccinija, Sainta, Donizzetija, Schumanna, Korngolda, Straussa i Gerswina.

Program će biti realiziran uz podršku partnera “Kultura na ulice 2023!” Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine. Ulaz na koncert je slobodan sa ograničenim brojem sjedećih mjesta.

O specijalnom programu NPS Kultura na ulice 2023!

Kultura na ulice 2023! je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Projekat “Kultura na ulice!” je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta je, da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!