Posljednji intervju Petrovića za N1: Ne možemo pobjeći, dio smo zombi sistema

Kultura 27. jan 202323:00 0 komentara
N1

Bh. glumac Aleksandar Saša Petrović preminuo je u 62. godini. Publika će ga pamtiti po brojnim ulogama. U svijet glume ušao je kao student i dio ekipe čuvene sarajevske "Audicije". Saša Petrović bio je gost u Pressingu 2017. godine zajedno sa Jasminom Geljom, Emirom Hadžihafizbegovićem, Senadom Bašićem i Željkom Ninčićem.

Saša Petrović je najmanje pričao u Pressingu, kazao je da ni ne voli, ali je istakao nešto mnogo bitno u cijelom procesu:

“Ja nit’ kome idem, nit’ mi ko dolazi moja ti. Ne volim puno da pričam, nego da se usredsredimo na bitne stvari. Govorimo o Audiciji, rezultatima, vremenu koje je prošlo i dolazi. Niko nije pomenuo bitnu stvar, ovo nije puka slučajnost. Ovaj zanat se uči, mi to nismo plasirali kao amateri. Radi se ostudentima druge godine, mi smo baratali ozbiljnim stvarima u procesu glume. Nismo reality show, s ulice, nismo s grane pali. Određeni smo zadatkom, spremali smo to tri mjeseca, a to je veliki rad. To se zove profesionalizam, a to nismo pominjali puno puta”.

Kazao je i recept: “Treba ti brate škola”.

Ocijenili su da je danas najteže nasmijati ljude, i da je komedija težak žanr, pogotovo u vrijeme ‘zombi sistema’.

Petrović je na koncu i poručio: “Mi ne možemo pobjeći, dio smo zombi sistema, ovaj zadatak – nije mi svejedno”.

Pogledajte posljednji intervju Saše Petrovića za N1.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!