U koju vi spadate? Ovo je šest faza bogatstva u životu

Lifestyle 10. maj 202220:47 > 20:48
Pexels

Financije i bogatstvo čine veliki dio naših života. Od trenutka kad postanemo financijski ovisni o nekome do trenutka kad polako postanemo financijski neovisni. Važno je imati smjer i dovoljno informacija o tome kako ćete se odnositi prema svojim financijama kasnije u životu.

U nastavku je šest razina bogatstva, kako biste razumjeli odnos prema financijama.

1. razina: Ovisni

Ovo je faza u kojoj financijski ovisiti o nekome. Morate biti ovisni o nekome za svoje troškove dok ne dosegnete godine gdje možete sami zarađivati novac. U ovoj fazi ste ili ovisni o svojoj obitelji ili o nekoj organizaciji.

2. razina: Solventni

Ovo je faza u kojoj imate dovoljno novca da možete platiti računa. Fokusirani ste na to da ga zarađujete svaki dan. Prestravljuju vas misli da ne zarađujete dovoljno novca za cijeli mjesec jer vas sama pomisao na plaćanje računa uznemiruje. U ovoj fazi je štednja novca nemoguća.

3. razina: Stabilni

Na ovoj razini možete podnijeti i neočekivane troškove bez brige o tome da ćete ostati bez novca. Možete si priuštiti odlazak na odmor kako biste se opustili. Misli o nesigurnoj budućnosti bez novca polako postaju prošlost.

4. razina: Sigurni

Financijski ste sigurni i snažni. Može doći i do hitnih situacija, a vi ćete ih podnijeti bez problema, ne brinući se o tome hoćete li imati dovoljno za kupiti hranu. Veselite se svojoj karijeri i vaša prespektiva o životu se radikalno mijenja. Možete si priušititi i nekoliko luksuznih stvari ponekad.

5. razina: Neovisni

Ovo je stadij u kojem se uopće ne morate brinuti o novcu, osim povremeno kako biste pojačali svoje bogatstvo. U ovoj fazi ste još više bezbrižni i financijski sigurni. Možete odlaziti na odmore i veseliti se proživljavanju svog života na najbolji mogući način, piše TimesofIndia.

6. razina: Obilno bogatstvo

Ovo je posljednji stadij u kojem već možete početi razmišljati kome ćete rasporediti svoje bogatstvo u budućnost. Razmišljate o načinu kako ćete prebaciti svoje bogatstvo na buduće generacije i osvrnuti se na dojam koji ste ostavili u svijetu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar