Baba Vanga za 2024. “najavila” 10 događaja: Predviđanja koja bi promijenila svijet

Lifestyle 14. okt 202311:30 2 komentara
Wikipedia

Baba Vanga imala je "vizije" i za 2024. godinu. Mediji su radili na "dešifriranju" njenih predviđanja i ona bi, ukoliko se obistine, donijele velike promjene. Baba Vanga, bugarska proročica, postala je legenda zbog njenih nevjerovatnih predviđanja. Rođena je 1911. godine u skromnom bugarskom selu. Uprkos tome, ili upravo zbog toga, što je izgubila vid u tornadu kada je imala 12 godina, razvila je nevjerovatnu sposobnost da predviđa budućnost.

Mnogi su je uporedili sa Nostradamusom i nazvali je “Nostradamusom Balkana”. Među njenim najpoznatijim predviđanjima su uspon ISIS-a, teroristički napad na Svjetski trgoački centar i Brexit. Čak i nakon njene smrti 1996. godine, njena predviđanja i dalje izazivaju interesovanje i radoznalost. Baba Vanga 2024 je zbirka njenih predviđanja za 2024, piše Citiymagazine.si.

Baba Vanga 2024 – Sažetak predviđanja

U 2024. godini, prema predviđanjima legendarne bugarske vidovnjakinj Babe Vange, svijet će svjedočiti mnogim revolucionarnim događajima. Možemo očekivati revolucionarna otkrića u kvantnom računarstvu koja će imati veliki uticaj na tehnološki sektor. Dok će se globalna ekonomija suočiti s krizom velikih razmjera, sajber napadi će postati češći i intenzivniji. Medicinska nauka će napraviti velike pomake, dok će klimatska kriza uzrokovati katastrofalne vremenske pojave. Navodi se da je ove godine otkriven i čudotvorni lijek za rak. Politička atmosfera će biti napeta, jer će biti pokušaja atentata na ruskog predsjednika Putina i terorističkih napada u Evropi. Donald Trump će se možda vratiti kao predsjednik, ali će s njim biti povezana misteriozna bolest. Evropska ekonomija će biti na ivici kolapsa, dok će “moćni zmaj” zavladati planetom. I koliko god to izgledalo nevjerovatno, očekuje se da će čovječanstvo uspostaviti kontakt sa vanzemaljcima u naredna dva stoljeća. Prvi kontakt bi se trebao održati 2024. godine.

Baba Vangina predviđanja za 2024: Od najnevjerovatnijih do najvjerovatnijih

Poruke iz svemira: 2024. godine ćemo možda konačno uspostaviti kontakt sa vanzemaljcima. Jesmo li za međugalaktički razgovor?
Zmaj na horizontu: Baba Vanga je predvidjela da će “zmaj” preuzeti sve. Može li to biti nova svjetska sila ili bukvalni zmaj? Može li to biti umjetna inteligencija?!
Trump i njegova bolest: Donald Trump će se možda vratiti na vlast, ali će biti pogođen misterioznom bolešću. Šta bi ovo moglo biti?
Putin u opasnosti i problemi u Evropi: Predviđa se atentat na Putina od strane nekoga iz njegove zemlje. A Evropa će se suočiti sa terorističkim napadima.
Klimatske promjene: Zbog globalnog zagrijavanja mogu uslijediti katastrofalne vremenske prilike i prirodne katastrofe.

Lijek protiv raka: 2024. godine ćemo možda otkriti lijek za rak. Ovo bi bio istinski revolucionarni pomak. Ovo proročanstvo Baba Vange 2024 nam se najviše sviđa!
Sajber napadi: Sajber prijetnje će postati stvarnost kako se sajber napadi povećavaju.
Evropska ekonomska kriza: Evropa bi se mogla suočiti sa ekonomskom krizom koja će uticati na globalnu ekonomiju.
Napredak u medicini: U svijetu medicine mogu se otkriti nove metode liječenja i terapije.
Kvantni računari: Kvantno računarstvo će doživjeti proboj koji će promijeniti način na koji razumijemo tehnologiju.

Najpoznatija predviđanja Babe Vange

Baba Vanga, poznata i kao “baka Vanga”, bila je bugarska mističarka i travarka koja je postala poznata po svojim navodnim moćima vidovitosti i proročanstva. Iako slijepa od ranog djetinjstva, bila je široko poznata u istočnoj Evropi kasnih 1970-ih i 1980-ih. Neka od njenih najpoznatijih predviđanja koja joj pripisuju njeni sljedbenici uključuju:

Drugi svjetski rat: Predvidjela je izbijanje i tok Drugog svjetskog rata.
Raspad Sovjetskog Saveza, Čehoslovačke i Jugoslavije: Predvidjela je raspad ovih zemalja.
Černobilska nesreća: Predvidjela je katastrofalnu nuklearnu nesreću u Černobilju.
Smrt Staljina i cara Borisa III: Ona je tačno predvidjela datume njihove smrti.

Potonuće ruske podmornice Kursk: Ona je predvidjela ovu tragediju.
Smrt princeze Dajane: Predvidjela je njenu smrt prije stvarnog događaja.
Zemljotres u sjevernoj Bugarskoj 1985.: Predvidjela je ovaj prirodni fenomen.
Napadi 11. septembra: Navodno je predvidjela terorističke napade na Svjetski trgovački centar.
Cunami 2004: Predvidjela je ovu katastrofu.

Izbor Afroamerikanke za 44. predsjednika Sjedinjenih Država: Ovo je bilo jedno od njenih predviđanja.

Vanga je umrla prije 1996. godine, ali njena predviđanja i ličnost i dalje su popularni u nekim dijelovima jugoistočne Evrope, posebno u Bugarskoj i Sjevernoj Makedoniji, kao i dijelovima istočne Evrope, posebno u Rusiji.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare