Mediteranski omlet

Cooking 11. maj 202314:47 0 komentara
Shutterstock

Omlet u kojem ćete uživati.

Sastojci:

(za 4 osobe)

– 1 plavi patlidžan

– 3 kašike maslaca

– 1 crni luk

– 2 čehnja bijelog luka

– 1 paradajz

– 4 jajeta

– 1/2 kašičice soli

1/2 kašičice bibera

1/2 kašičice muškatnog oraščića

Priprema:

Cijeli patlidžan ispecite na roštilju ili u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko 20 minuta, dok ne omekša.

Ostavite ga da se ohladi, zatim ga oljuštite i isjecite na manje komade.

Paradajz oljuštite i isjecite na kockice.

U tavi rastopite maslac i na njemu propržite sitno isječen luk da postane staklast.

Dodajte bijeli luk isječen na listiće i patlidžan, pa dinstajte još nekoliko minuta. Zatim dodajte paradajz, biber, muškatni oraščić i so, pa dinstajte još pet minuta.

Jaja razmutite, lagano posolite, sipajte u tavu i sačekajte da se jaja zapeku.

Omlet poslužite odmah sa zapečenim hljebom i jogurtom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!