Oglas

Jeste li probali?

Recept za prefine kekse s čokoladom koje ćete napraviti i ispeći za manje od 30 minuta

author
Punkufer.hr
03. aug. 2025. 22:00
keks
Foto:Shutterstock

Zobeni keksi s komadićima čokolade američki je klasik. Ova vrsta slastice u Sjedinjenim Američkim Državama pekla se još u 19. stoljeću, a i danas je rado viđena na obiteljskim stolovima te popularna među svim generacijama.

Oglas

Zobeni keksi s komadićima čokolade obično se serviraju uz čašu mlijeka – za desert, međuobrok, a katkad i za doručak.

Keksi se rade od sastojaka koje već vjerojatno imate u svojoj smočnici i hladnjaku poput brašna, zobenih pahuljica, šećera, jaja – i ponešto čokolade. Najbolje od svega? Pripremiti i ispeći ih možete u svega pola sata.

Zobeni keksi s čokoladom - sastojci:

Oglas

300 g smeđeg šećera

250 g tamne čokolade

240 g krupnih zobenih pahuljica

225 g omekšalog maslaca

Oglas

180 g glatkog brašna

2 velika jaja

2 čajne žličice ekstrakta vanilije

1 čajna žličica sode bikarbone

Oglas

1 čajna žličica soli

Zobeni keksi s čokoladom - priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Pripremite lim za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje.

U velikoj zdjeli pomiješajte glatko brašno, sodu bikarbonu i sol. Stavite je sa strane.

Oglas

Izmiksajte mikserom maslac sa sobne temperature i smeđi šećer dok ne dobijete pjenastu smjesu. Ubacite jaja i ekstrakt vanilije i nastavite miksati dok se sastojci ne povežu.

U jaja i maslac postupno umiješajte brašno, pa dodajte zobene pahuljice i sitno nasjeckanu čokoladu.

Žlicom uzimajte dio smjese i stavljajte u obliku hrpica na pripremljeni pleh s tim da ostavljate razmak između dvije hrpice.

Pecite kekse u prethodno zagrijanoj pećnici oko 12 do 15 minuta dok rubovi ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju. Ohladite prije posluživanja. Dobar tek!

Oglas

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android /iPhone/iPad

Više tema kao što je ova?

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama