Rolovana puretina sa lješnjacima

Cooking 16. feb 202312:12 0 komentara
Shutterstock

Rolovana puretina fantastičnog ukusa.

Sastojci:

– 900 g purećih prsa u komadu

– 1 kašika suhog biljnog začina

– 1/2 kašičice soli

– 50 g putera

– 50 ml bijelog vina

Nadev:

– 50 g putera

– 100 g crnog luka

– 50 g prezle

– 30 g očišćenih lješnjaka

– 50 ml svježeg limunovog soka

– 3 kašike seckanog peršina

– 50 ml vode

Priprema:

Puter otopite u tavi, dodajte luk isječen na kockice i lagano propržite do zlatnožute boje.

Skinite sa šporeta, dodajte prezle, grubo isjeckane lješnjake, dodajte limunov sok, peršin, vodu i dobro promešajte.

Puretinu rastvorite u veću šniclu i po potrebi lagano istucite batom za meso.

Meso pospite suhim biljnim začinom, posolite i ravnomjerno premažite pripremljenom smjesom.

Zarolajte u roladu, vežite kuhinjskim koncem i stavite u prikladnu tepsiju.

Prelijte rastopljenim puterom, a zatim i vinom, pa pecite 45 minuta u rerni zagrijanoj na 200 stepeni.

Kad rolada bude pečena, skinite konac, pustite da odstoji 10 minuta i isjecite.

Poslužite uz prilog po želji.

Prijatno!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!