Žene potvrdile da im se to sviđa: Pravilo “šest minuta” koje će vam promijeniti seksualni život

Lifestyle 18. sep 202314:18 1 komentar
Shutterstock/Ilustracija

Čak 61 odsto žena je potvrdilo da im baš to treba.

Kaže se da je svaki početak težak. Iako će se većina složiti da je ta tvrdnja istinita, ona ne važi i za početak ljubavnog odnosa.

Novopečeni parovi ne mogu skinuti pogled jedno s drugoga i stalno se trude kako bi jedno drugo usrećili.

Svakodnevno njeguju leptiriće koje osjećaju u stomaku, a zajedničko vrijeme smatraju neprocjenjivim. Neki se toliko zaljube da vide samo ono najbolje u svom partneru, a neki kroz svoje partnerstvo rastu kao osobe.

Jedna od najvažnijih stvari na početku veze svakako je dobar seks. Strastvene aktivnosti među čaršafima toliko su dobre, svaki je dodir uzbudljiv, a za intimno uživanje novopečeni parovi uvijek nađu vremena. Nakon napornog dana seks je odmor, a ne dodatna obaveza, a boli me glava rečenica je koja novim ljubavnicima neće pasti na pamet.

Što kad seks padne na listi prioriteta

Međutim, sve što je lijepo kratko traje, barem što se tiče seksa. Kad se zaljubljenost pretvori u ljubav i kad se stvore nešto dublji osjećaji, seks pada na listi prioriteta, a ljubav postaje više razgovor, podrška i povjerenje. To za dugogodišnje partnere može predstavljati problem, a nedostatak seksa može čak rezultirati i nepopravljivim problemima, ponekad i raskidom.

Ako vam je nakon godina odnosa ponestalo strasti i inspiracije, a svjesni ste da je seks osnovni dio ljubavnog odnosa, tu je rješenje koje ne košta ništa, vrlo je jednostavno izvodljivo, naučno potvrđeno i radi u službi obostranog zadovoljstva.

Seks omogućava fizičku i psihičku povezanost partnera, pa treba intervenisati ako primijetite da ste ga zanemarili. Stručnjaci tvrde da to možete da učinite pomoću pravila „šest minuta“, koje bi moglo spasiti vaš seksualni život. Ne samo spasiti, napominju, nego ga podići za nekoliko nivoa i učvrstiti vaš odnos.

U šest minuta do seksa kao na početku veze

Sex Information and Education Council of Canada objavili su istraživanje koje pravilo „šest minuta“ navodi kao najbolji, a istovremeno najjednostavniji način popravljanja seksualnog života. Ono uključuje predigru koja traje šest minuta. Bilo da vi pružate zadovoljstvo partneru ili on vama, predigra od šest minuta ključ je dobrog seksa, govori istraživanje.

Bez obzira na to da li se radi o oralnom seksu, strastvenim dodirima ili ljubljenju i bez obzira na to hoćete li tih šest minuta podijeliti na oba partnera, seks nakon tog vremenskog intervala biće puno bolji i prijatniji, piše Zadovoljna.hr.

Istraživanje je sprovedeno na 1.500 Kanađana koji su rekli da im je upravo šest minuta potrebno kako bi se opustili i uživali u seksu.

Čak 61 odsto žena je potvrdilo da im je potrebno barem šest minuta predigre da bi uopšte mogle da dožive orgazam, a 55 odsto muškaraca potvrdilo je da im je seks bio puno bolji ako su im partnerke prije seksa ponudile šest minuta dodatne pažnje.

Isto važi i za aktivnosti nakon seksa. Zadovoljeno su se osjećale one žene koje su muškarci mazili barem šest minuta nakon seksa.

Ako ste upali u rutinu, sada znate jednostavno i besplatno rešenje koje bi moglo da unapredi vaš seksualni život, a možda ga čak i vratiti u zlatno doba početaka vaše veze.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

#related-news_0