Ovu metodu koriste i luksuzni hoteli: Uz nekoliko kapi ove jeftine tekućine danima nećete vidjeti prašinu

Lifestyle 26. sep 202317:38 0 komentara
Unsplash

Unatoč dubinskom čišćenju kuće, prašina se ponovno pojavljuje čim je uklonite. Ove naslage prašine ulaze kroz vrata i prozore i raspršuju se po kući. Prenose se i gljivice i bakterije koje donosimo izvana, primjerice na cipelama ili vlaknima odjeće. Međutim, postoji učinkovit trik koji se koristi u hotelima za uklanjanje prašine.

Ključno rješenje je glicerin, jeftina, gusta tvar bez mirisa, koja može relativno dugo spriječiti taloženje prašine na očišćenoj površini. Glicerin se može koristiti na svim vrstama površina i stvara nevidljivi zaštitni sloj na namještaju protiv taloženja prašine.

Proizvod je relativno jeftin i jednostavan za korištenje za uklanjanje prašine. Vrlo je učinkovit na površinama kao što su ogledala i obojena područja na primjer. Glicerin je također savršen za tretiranje bilo koje površine i čini je otpornom na prašinu, a to je ista metoda koja se koristi u luksuznim hotelima kako bi uvijek bili besprijekorni, piše Paperblog.

Evo kako ga koristiti za izvanredne rezultate:

  • Razrijedite nekoliko kapi glicerina u litri vode
  • Umočite krpu u otopinu
  • Pustite da se krpa osuši, a zatim istrljajte površinu koju želite tretirati

Kako bi podovi ili parketi bili sjajni bez taloženja prašine, u kantu vode ulijte nekoliko kapi glicerina i otopinom operite pod. Osim što učinkovito tretira površine i čini ih otpornima na prašinu, glicerin je pogodan i za uklanjanje mrlja.

Da biste postigli ovaj rezultat, nanesite malu količinu na krpu od mikrovlakana i njome istrljajte zahvaćena područja, a zatim isperite vodom. Prije uporabe proizvoda ipak dobro očistite površine usisavanjem prašine.

Što treba koristiti za čišćenje prašine?

Tražite li ekološku i ekonomičnu alternativu čišćenju doma, krpe od mikrofibre izvrstan su izbor. Učinkovite su čak i bez deterdženta i za upotrebu im je potrebna samo voda. To znači da štedite novac ne kupujući skupe proizvode. Na tržištu su dostupni mnogi modeli koji odgovaraju svim potrebama. Krpe od mikrofibre također su zdrave i ekološki prihvatljive. Samo odaberite onu koja vam najviše odgovara.

5 savjeta za sprječavanje prašine:

Iako je glicerin proizvod koji vam omogućuje da izbjegnete stvaranje prašine, potrebno je poduzeti određene korake kako biste postigli bolje rezultate i značajno smanjili prašinu.

Evo što trebate učiniti:

  • Kako biste izbjegli prašinu, naizmjenično koristite usisivač i metlu, koristeći obje mogućnosti. Jednom mjesečno ne zaboravite ih očistiti i ostaviti da se osuše na zraku.
  • Zamijenite posteljinu kako biste smanjili prašinu. Doista, u posteljini često ima puno prašine i zbog toga plahte i jastučnice treba prati svaki tjedan.
  • Ugradite rolete kako biste smanjili prašinu. Ova je opcija poželjnija u odnosu na tradicionalne zavjese jer ih je lakše čistiti. Osim toga, rolete sprječavaju ulazak prašine u kuću.
  • Redovito usisavajte prašinu i temeljito očistite spavaću sobu, dnevni boravak, hodnik kako biste smanjili prašinu. Po mogućnosti koristite usisavač s filtrom za hvatanje i najmanjih čestica prašine, životinjske dlake, peludi itd.
  • Radije koristite krpe od mikrovlakana za uklanjanje prašine, jer bolje prianjaju od drugih vrsta krpa. Možete ih koristiti za čišćenje namještaja i drugih površina u kući.