Djevojčica sa Kosova ranjena u pucnjavi u školi u Finskoj, ubijen učenik

Regija 02. apr 202421:55 0 komentara
Pucnjava u školi u Finskoj (Lehtikuva/MARKKU ULANDER via REUTERS)

U pucnjavi koja se danas dogodila u osnovnoj školi u gradu Vanta kod Helsinkija, u kojoj je jedan učenik nastradao, a dvoje ranjeno, među povrijeđenima je i djevojčica sa Kosova, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Kosova.

Kako su naveli u saopštenju na Facebooku, Ministarstvo je preko Ambasade Kosova u Stokholmu uspjelo da potvrdi od članova porodice da je među ranjenima i jedna albanska djevojka sa Kosova, prenosi Kosovo online.

Dodaje se da je kosovska ambasada u Finskoj u kontaku sa porodicom povrijeđene djevojčice.

„Ambasada Kosova u Stokholmu je u stalnom kontaktu sa lokalnim vlastima i porodicom povrijeđene djevojčice i ponudila je pomoć, u skladu sa uputstvima dobijenim od Ministarstva spoljnih poslova. Ministarstvo će obavijestiti javnost čim dobije nove informacije vezane za ovaj tragični događaj“, navodi se u saopštenju.

Jedno dijete je ubijeno, a dvoje je teško ranjeno u pucnjavi u osnovnoj školi u gradu Vanta kod Helsinkija. Osumnjičeni za napad je uhapšen i saslušan, a iz policije navode da su i žrtve i osumnjičeni maloljetnici stari 12 godina. Osumnjičeni je priznao zločin, a motiv se i dalje istražuje, saopštila je policija, a prenosi RTS.

U Vanti živi blizu 250.000 stanovnika i dio je šireg područja Helsinkija. Finski javni servis Ile navodi da u školi radi blizu 90 ljudi, a da nastavu pohađa skoro 800 učenika.

Đaci u Finskoj zbog Uskrsa nisu išli u školu u petak i ponedjeljak i danas je bio prvi radni dan nakon praznika.

Policija je na konferenciji za medije saopštila da je ubijeni učenik umro na mjestu događaja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!